PvdA stelt vragen over verschuiven Gordykster merke

maart 6, 2014 in nieuws door Redactie

De kermis werd vorig jaar voor het eerst weer op de oude plek gehouden. Foto: Henk Stoelwinder

De kermis werd vorig jaar voor het eerst weer op de oude plek gehouden. Foto: Henk Stoelwinder

Gorredijk/Beetsterzwaag | Basisscholen en Burgemeester Harmsmaschool in Gorredijk zouden te laat geïnformeerd zijn over het verschuiven van de voorjaarsmarkt naar de tweede maandag in mei. Dit concludeert Joukje van Roeden-Hoekstra, raadslid namens de PvdA.

“Vanuit zowel de basisscholen in Gorredijk, als de Burgemeester Harmsmaschool wordt aangegeven in een dusdanig laat stadium geïnformeerd te zijn, dat het voor hun niet mogelijk is om maandag 12 mei als vrije dag voor de leerlingen vrij te roosteren”, vernam de PvdA.

In de raadsbrief van 18 februari gaf het college van b en w aan dat de markt met kermis een week verschoven worden op verzoek van de private partij die de kermis organiseert. Het college stelde in deze brief dat winkeliers, plaatselijk belang en scholen hierover zijn geïnformeerd en hebben laten weten geen problemen te hebben met de verschuiving. “Die brief wekt de indruk dat de scholen op maandag 12 mei dicht zijn”, stelt de PvdA.

De partij wil dan ook weten hoe de communicatie met de scholen is verlopen en of het klopt dat de verschuiving van de markt pas een paar dagen voor de voorjaarsvakantie werd doorgegeven. “Als daadwerkelijk blijkt dat het voor de scholen niet mogelijk is om maandag 12 mei voor de leerlingen vrij te roosteren, is het college dan bereid om de openingstijd voor met name de kermis die dag te verlengen?”, vraag de partij zich af.