Zilver voor Mathijs Grijze

februari 20, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Zaterdag werd in 2e Exloërmond de tweede turncompetitie heren turnen gehouden. De turners van Stânfries haalden keurige resultaten.

Mathijs Grijze en Björn Jonker, junior niveau 7, hadden na hun eerste wedstrijd al een goede score staan voor het klassement. Mathijs turnde een goede wedstrijd maar viel helaas van de voltige wat hem 1 volle punt koste. Mathijs werd uiteindelijk tweede met 0,05 punt achterstand op de nummer één. Björn turnde een stabiel goed wedstrijd met geen grote fouten. Björn werd vierde met 0,05 punt achter de nummer drie.

Jesse Grijze, Vincent de Waard en Quincy Speklé, jeugd niveau 9, wilden zich gaan verbeteren na de vorige wedstrijd. Jesse turnde een goede wedstrijd met helaas een val op voltige. Door een aanpassing in zijn ringen oefening wist hij te eindigen op 12e plaats. Vincent was enorm trots op zijn voltige oefening waar voor het eerst een element lukte. Helaas verloor hij een punt door een val op vloer, hij werd 8e. Quincy turnde netjes maar liet helaas punten liggen door een val bij rek en brug. Hij eindigde op een keurige 10e plaats.