Larissa turnt zich in de prijzen

februari 20, 2017 in nieuws door Redactie

Myrthe Engel en Nynke Verloop.

Trainster Annemieke en Larissa v/d Woude.

Gorredijk | Afgelopen weekend, 18 en 19 februari, waren de eerste plaatsingswedstrijden voor de meiden uit wedstrijdgroep 5 in Leeuwarden. Door de vele deelnemers werden ze op de zaterdag of op de zondag ingedeeld.

Zaterdag waren Nynke Verloop en Myrthe Engel ingedeeld, zij deden mee in de categorie senioren niveau F. Deze twee meiden moesten beginnen op brug en hebben daarmee beide een goed begin gemaakt aan de wedstrijd. Vervolgens kwamen de toestellen waar ze wat meer zenuwen voor hadden. Met elementen die ze toch wel wat spannend vonden op de verschillende toestellen. Ook daar hebben de meiden zich prima doorheen geworsteld. De concurrentie was nog net een stap te groot. Myrthe werd uiteindelijk 13e en Nynke 8e.

Op zondag was het de beurt aan Larissa van der Woude, zij deed mee in de categorie senioren C. Zij moest beginnen op de balk. Met hier en daar nog wat kleine foutjes bleef Larissa netjes en op de balk. Dit was al een goed begin. Vervolgens kwam de vloer, waar ze haar oefening met een spetterende uitstraling netjes heeft doorgewerkt. Bij de sprong twee prachtige overslagen met weinig aftrek en als laatste toestel kwam de brug. Ondanks de blaren in haar handen wist ze zich ook heel goed door deze oefening heen te worstelen. Met een losom die al bijna tot handstand was, heeft ze weer een nieuw element toegevoegd. Een prima wedstrijd voor Larissa. Door de vele deelnemers werden er meerdere medailles uitgedeeld, dit tot verrassing van Larissa want die kreeg een prachtige 4e medaille. Hiermee werd het harde werken van de afgelopen weken en maanden dik beloond.

De meiden kunnen zich tijdens de volgende plaatsingswedstrijd op 22 en 23 april plaatsen voor het FK.