Lotte de Jong brons op 1e plaatstingswedstrijd

maart 6, 2017 in nieuws door Redactie

Lotte de Jong, Hiske Tjeerdsma, Ella v/d Hurk en Lara Visser. Foto: Larissa v/d Woude

Gorredijk | Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor de meiden uit wedstrijdgroep 4, hogere verplichte oefenstof en lagere keuze. Van Stânfries deden hier 7 meiden aan mee.

De eerste wedstrijdronde was voor verplichte oefenstof meisjes. Lara Visser deed mee in de categorie instap D1 en Ella v/d Hurk, Hiske Tjeerdsma en Lotte de Jong deden mee in de categorie pupillen 1 D1. Voor drie van hen was het een niveautje hoger dan vorig seizoen en voor het eerst een oefening op muziek op de vloer. Dit was allemaal best spannend, maar hebben ze zich goed doorheen geslagen. Met hier en daar nog wat verbeterpunten mogen ze terugkijken op een goeie wedstrijd. Voor Lotte is dit het tweede seizoen in dit niveau en wist ze wat ze moest verwachten. Lotte draaide een goeie wedstrijd en kreeg tot slot een bronzen medaille omgehangen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Ilse de Groot in de categorie jeugd 1 G. Voor haar het eerste jaar in de keuze oefenstof. Ze mocht haar eigen oefeningen maken met behulp van een aantal vaste eisen. Ilse draaide ook een goeie wedstrijd en werd uiteindelijk 14e.
In de derde wedstrijd waren de junioren aan de beurt, van Stanfries Maura Everaarts en Tessa Grijze. Helaas kon Danielle van Zuuk niet mee doen vanwege een blessure. Tessa en Maura begonnen op balk, maar dit liep niet heel lekker. Daarna ging het al wat beter op de vloer. Op sprong hebben beide dames met de plank een overslag gesprongen. Dit was al een overwinning omdat ze dit vorig jaar nog met trampoline deden. Tot slot de brug en daarna was de wedstrijd afgelopen. Maura werd 16e en Tessa 23e.

Alle meiden kunnen volgende maand weer strijden voor een plekje op de Friese Kampioenschappen.