Verlies voor Reva ondanks het betere spel

februari 6, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Op zaterdagmiddag 4 februari speelden de heren van Mijn Makelaar/Reva de uitwedstrijd tegen De Plakkers in Scharnegoutum. Ondanks het betere spel, zeker vergeleken met de week daarvoor tegen DBS in Balk, kwamen de heren niet verder dan één puntje: 3-1.

De formatie van trainer/coach Henk Veenstra begon voortvarend. In de eerste set scoorde Marco Huiberts meteen het eerste punt met een ace. De hele set hield Mijn Makelaar/Reva de voorsprong goed vast mede dankzij voldoende service druk: 21-25. De tweede en derde set wisten de Gorredijkers dit echter niet vast te houden en kwamen De Plakkers eenvoudig in hun spel: 25-21 en 25-17.

In de vierde set gooide coach Henk Veenstra het over een andere boeg: routiniers Roel Hartsema, Marco Huiberts en Paul van Hoogmoed namen plaats op de bank en de jeugdleden Mart Oenema, Yarick Poiesz en George Hanna kwamen in de basis met Henk zelf als spelverdeler en midaanvaller Gerrit de Boer als stabiele factor. Met deze verrassende opstelling kwamen De Plakkers aardig in de problemen tot 20-20. In de laatste fase van de set volgden een aantal spannende rally’s waarbij de rol van scheidsrechter cruciaal bleek. Vanuit het Mijn Makelaar/Reva kamp werd met enig ongeloof naar de bok gekeken vanwege een aantal discutabele besluiten waarbij het kwartje steeds in het voordeel van de thuisploeg viel. Uiteindelijk werd het 25-21.

Coach Henk Veenstra zag het als volgt: “We zijn vandaag uitstekend begonnen, helaas konden we dat niveau niet volhouden. Wel positief is dat de jeugd voldoende speeltijd krijgt en zich goed ontwikkelt.”

Vrijdag 10 februari spelen de heren van Mijn Makelaar/Reva de thuiswedstrijd tegen Leevoc uit Leeuwarden. De heren staan nu tiende, het blijft wel zaak om puntjes te blijven verzamelen anders wordt het spannend aan het einde van het seizoen. Handhaving zal uiteindelijk bepaald worden door de onderlinge wedstrijden tegen de nummer 11 en 12 respectievelijk De Tsjûkemarders en VC Sneek 3.