Gorredijk wint van ‘kleine broer’ THOR

februari 6, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Na de veldslag van vorige week tegen Gruno moest het elftal van Jacob Russchen vandaag aantreden tegen de buren van THOR. THOR uit “altijd lastig” en wel meer dan dat; Gorredijk wist niet vaak te winnen van de ploeg uit Lippenhuizen. Voor de ploeg was er maar één wedstrijd die telt in het seizoen en dat is winnen van de grote broer uit Gorredijk.

Het sportpark de Kobunder stroomde al snel vol met publiek en de opkomst van beide ploegen was er een die er mocht zijn; een line- up van beide ploegen met bibberende kleine kinderen en alles omlijst met het Fries volkslied. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel de bedoeling van THOR duidelijk; snel druk zetten en proberen Gorredijk het voetballen onmogelijk te maken.

Een tegenslag voor Gorredijk was het uitvallen van Arne de Jong; al na vijf minuten moest hij geblesseerd het veld verlaten; hij werd zeer verdienstelijk vervangen door Jan van der Leeuw die weer terug was van een blessure. Het was in het begin van de wedstrijd allemaal wat aftasten echter in de 15e minuut kreeg Jesmer de Vries de bal in de voeten en begon aan een indrukkwekkende rush aan de linkerkant van het veld; op snelheid passeerde de jonge de Vries een aantal tegenstanders en zijn daarop verwoestende schot in het dak van het doel zorgde voor de 0-1 voorsprong voor de gasten.

Gorredijk controleerde vanaf dat moment de wedstrijd; het liet de bal vaak rondgaan en was geduldig; het ontbrak vaak aan de eindpass om echt gevaarlijk te worden maar deelde zo af en toe spelde prikjes uit. Op slag van rust viel de 2e goal voor Gorredijk; een prima pass van de rechterkant kwam in de 16 bij Milan van der Zee terecht; het leek er even op of Milan de bal niet goed onder controle kon krijgen; maar toen dit toch lukte draaide hij prima weg van zijn directe tegenstander en op zijn schot was keeper Bantema kansloos; 0-2 .

Daar waar de ploeg uit Gorredijk vorige week bij rust tegen een 0-2 achterstand aankeek ging het nu rusten met een lekkere 2-0 voorsprong. Bij THOR waren er in het 2e bedrijf wat omzettingen in de opstelling; de ploeg ging opportunistischer spelen; hanteerde veelal de lange bal richting de voorwaartsen en dit had in het begin van de 2e helft direct succes.

In de 51e minuut viel de aansluiting treffer en geloofde THOR er nog in. Echter Gorredijk bleef de bovenliggende ploeg maar had deze middag het vizier niet helemaal op scherp staan. Gaandeweg de wedstrijd werden de duels pittiger en grimmiger, echter waar Gorredijk voorgaande wedstrijden tegen THOR de neiging had om in het fysieke spel van THOR mee te gaan, controleerde het nu goed de wedstrijd en wist het uiteindelijk de drie punten mee naar huis te nemen.
Al met al geen echt goede wedstrijd, spannend was het in ieder geval wel en was Gorredijk na 92 minuten voetbal de terechte winnaar.