Goede start voor Stânfries turnheren

februari 6, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Zaterdag werd in Joure de eerste plaatsingswedstrijd niveau 6-10 turnen heren gehouden. Jesse Grijze, Vincent de Waard en Quincy Spekle, jeugd niveau 9, namen het op in een groot deelnemersveld.

Voor Jesse en Vincent was dit de eerste keer in de keuze oefenstof, voor Quincy het tweede jaar. Jesse turnde een goede wedstrijd met een aantal persoonlijke offerwinningen op de sprong en brug. Jesse werd keurig 15e. Vincent turnde een stabiele wedstrijd met een aantal perfecte landingen. Helaas is voltige niet Vincent zijn toestel en moest hier punten inleveren, hij werd 13e. Quincy wist zijn wedstrijd netjes en beheerst uit te turnen wat hem een keurige 8e plaats opleverde.

Mathijs Grijze en Björn Jonker, junior niveau 7, waren helemaal klaar voor hun nieuwe wedstrijd seizoen. Mathijs liet op vloer een nieuw element zien, maar had helaas een val bij vloer en voltige. Toch turnde Mathijs de andere toestellen beheerst en netjes. Dit leverde hem een eerste plaats op.

Björn turnde een zeer goede wedstrijd met een nieuw uitgevoerde sprong bij de pegasus. Björn eindigde met 0,60 punt achter Mathijs op de zeer verdiende twee de plaats. Ze lieten hierbij de concurrentie ver achter zich.