Verkiezing Leukste Sportvereniging is gestart

april 3, 2014 in nieuws door Redactie

leukste sportverrenigingGorredijk | Gisteren, woensdag 2 april, is de verkiezing voor de Leukste Sportvereniging van start gegaan. De verkiezing wordt gehouden in alle Nederlandse gemeenten en duurt tot en met 24 mei. Daarna strijden alle gemeentewinnaars in de finaleronde van 9 tot 30 september om de provinciale en landelijke titel.

Al zes sportverenigingen in Gorredijk zijn genomineerd: Badminton Gorredijk, IJsclub Hâld Moed, Isis, Kodokan, De Wrotters en Skateclub Gorredijk. Nomineren en stemmen kan hier.

Bij het uitbrengen van een stem wordt een rapportcijfer gevraagd voor vier criteria: sfeer, sportiviteit en respect, betrokkenheid vrijwilligers en deskundigheid bestuur (cijfers tussen 1-10). In iedere gemeente zijn er na 24 mei twee winnaars: de sportvereniging met het hoogste gemiddelde cijfer en de sportvereniging met het meeste aantal stemmen. Er zijn wel meer dan 50 bevestigde stemmen nodig voor een sportvereniging om gemeentewinnaar te kunnen worden en om door te gaan naar de finaleronde. Iedere stem moet per e-mail bevestigd worden, alleen bevestigde stemmen tellen mee.

Op 27 oktober 2014 vindt de feestelijke Award Uitreiking plaats op een prachtige locatie: Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn.