Verdienstelijke eerste competitieronde zwemteam ISIS-DZ&PC

oktober 27, 2014 in sportnieuws door Redactie

isisGorredijk/Heerenveen | De zwemmers van ISIS hebben samen met hun ploeggenoten van DZ&PC (Drachten) afgelopen weekend hun debuut gemaakt in de D1 (de eerste tevens hoogste klasse van de regio Noord). De ploeg komt uit onder de naam Zwemteam ISIS-DZ&PC. De wedstrijd werd gehouden in het zwembad van Sportstad Heerenveen de organisatie was in handen van het Zwemteam ISIS-DZ&PC.

De ploeg bracht in totaal 29 zwemmers op de been. Er is over het algemeen goed gepresteerd. De beste individuele prestatie kwam voor rekening van Linda Noord (DZ&PC) zij winst haar beide starts winnend af te sluiten.

De 13 deelnemende zwemmers vanuit ISIS hadden 26 individuele starts. Daarvan eindige er 17 in een persoonlijk record. Uitschieter was Jornt Hiemstra met een PR van 138% op de 100 meter wisselslag (1:44.28).

Ondanks deze prestaties zal het nog een hele kluif worden zich te handhaven in deze klasse. Na de eerste ronde staat de ploeg net onder de degradatiestreep. De ploegen net boven het Zwemteam staan overigens binnen handbereik. Een mooie uitdaging voor de komende maanden.