Weer teleurstellende wedstrijd voor vv Gorredijk

oktober 27, 2014 in nieuws door Redactie

Gorredijk bracht veel supporters mee naar Nieuweschoot.

Gorredijk | Mentaliteit. Een begrip dat zondagmiddag vele malen te horen was rondom het eerste elftal van Gorredijk. Door de aanwezigheid van de hondstrouwe supporters van Gorredijk en de voltallige selectie van het tweede elftal leek het zondagmiddag in Heerenveen wederom op een thuiswedstrijd. De vonk lijkt echter maar niet over te willen slaan richting de spelers die het moeten doen. Voor de derde achtereenvolgende keer wist het keurkorps van trainer Jacob Russchen niet te winnen. De uitwedstrijd bij Nieuweschoot eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Met de terugkeer van Jorrit Bijker is de selectie weer nagenoeg compleet. Sake Rinsma lijkt op de weg terug en daardoor waren de enige afwezigen Jesmer Schots (langdurige blessure) en Johannes Veenstra (werkverplichtingen in het buitenland). Bijker mocht na de nodige minuten in het tweede elftal weer in de basis starten, dit ging ten koste van Marco Schots die daardoor op de bank plaats moest nemen. Nieuweschoot is een bekende tegenstander waar Gorredijk al menigmaal sportieve gevechten mee heeft gestreden.

Ook het team van de thuisploeg uit Heerenveen lijkt een verjongingskuur te zijn ondergaan. De intentie van Gorredijk om het eerste kwartier vol druk te zetten gaf niet het gewenste resultaat. Het team werd zelfs achterover gedrukt en kon in de openingsfase uitgezonderd enkele omschakelingsmomenten geen vuist maken. Het team werd op inzet en beleving afgetroefd door de thuisploeg en daardoor achteruit gedrukt. Nick ten Hoeve leek de thuisploeg al snel op een voorsprong te zetten. Ten Hoeve strafte de fout van verdediger Jappie Koopmans echter niet af en daardoor bleef het 0-0. Vooral ook omdat Merijn de Jong niet attent reageerde toen aanvaller Gerke Jeeninga namens de gasten een bal doorkopte. De grensrechter van de thuisploeg gooide de vlag de lucht in, echter de leidsman liet doorspelen. De Jong reageerde niet adequaat op dit buitenkansje en dus was zijn voorzet een eenvoudige prooi voor de keeper van de thuisploeg.

Gorredijk heeft echter Bjorn Faber en als Faber mee opkomt dan gebeurt er wat. Goed voetballen via het middenveld deed Fokko Posthumus doen besluiten om rechtsback Faber de diepte in te sturen. Zijn teruggetrokken voorzet was op maat en dus voor Frits Borduin een koud kunstje om de bal binnen te schieten, 0-1. Lang konden de gasten hier niet van genieten want nauwelijks vijf minuten later lag de bal ook aan de andere kant al in de goal. Gorredijk had op dat moment echter al het betere van het spel en kon de thuisploeg steeds meer achteruit drukken. Een hachelijk moment voor de goal van Jesse Bilstra leek de thuisploeg tegen de verhouding in echter op voorsprong te zetten. Bilstra wist een onhoudbaar lijkende bal echter via zijn been en de lat over de goal te tikken en behield daarmee voor zijn ploeg een gelijke stand. Dat Fokko posthumus niet veel later de 1-2 binnen kon tikken was geen verrassing. De zeer matige doelman van de thuisploeg wist een vrije trap van Borduin niet klemvast te pakken en voor Posthumus was het simpel om de rebound binnen te tikken en daarmee zijn team op een voorsprong te zetten.

Echter ook nu sloop de gemakzucht weer in het team uit Gorredijk. Jorrit Bijker liet zich in de hoek van het strafschopgebied in de luren leggen en ook de andere spelers die binnen een straal van vijf meter aanwezig waren stonden erbij en keken ernaar. Gevolg van dit matige optreden was echter wel de 2-2 en dus wederom een gelijke stand. Met deze stand werd de rust gehaald en toen was het woord aan trainer Russchen. In duidelijke taal liet hij het team weten dat er de eerste helft een wanprestatie was geleverd en dan eigenlijk puur op het mentale vlak.

De wil om te winnen was er absoluut niet, een pijnlijke constatering want dit was in de laatste wedstrijden tegen Thor en SC Bolsward ook al het geval. Dat het team de tweede helft furieus uit de startblokken kwam was dan ook geen toeval. Waarschijnlijk uit pure frustratie en onvrede gooide middenvelder Borduin al zijn power in een schot van zo’n 25 meter. De bal vloog verwoestend in de kruising en betekende wederom een voorsprong voor de gasten uit Gorredijk. Het was echter ook Borduin die zichzelf zo’n tien minuten later de tegentreffer aan mocht rekenen. Slap uitverdedigen leverde een klutssituatie in het strafschopgebied op welke door een Nieuweschoot speler als laatste aan werd geraakt en achter goalie Bilstra werd getikt, 3-3.

Waar Gorredijk dus eigenlijk in de eerste helft mee was geëindigd ging het nu mee verder. Zeker toen Nieuweschoot een aantal fysiek sterke wissels het veld in bracht leek heat team uit Gorredijk te knakken. Het pompen of verzuipen va Nieuwescoot werd echter prima gepareerd en uiteindelijk leek Gorredijk er zelfs met een onverdiende driepunter vandoor te gaan. Twee minuten voor tijd was het Merijn de Jong die gevaarlijk het strafschopgebied in dribbelde en Jelmer Posthumus een niet te missen kans bood. Het was echter Posthumus die de bal voor open goal volledig verkeerd raakte en de bal van een dikke vijf meter naast schoot. Hiermee eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Voor Gorredijk voelt dit als een nederlaag en vooral omdat het team niet brengt wat er van ze wordt verwacht. Gorredijk heeft dit seizoen nog maar één keer verloren, met vier gelijke spelen schiet je daar echter weinig mee op. Volgende week komen de karaktermannen van Black Boys op bezoek, Gorredijk kan haar borst nat maken.