Grote drukte op zonovergoten Gordykster merke

oktober 28, 2014 in nieuws door Redactie

Foto: Henk Stoelwinder

Foto: Henk Stoelwinder

Foto: Henk Stoelwinder

Foto: Henk Stoelwinder

Gorredijk | Het was zoeken maandag naar een parkeerplekje in Gorredijk. Massaal kwam het publiek af op de najaarseditie van de Gordykster merke. “Ik tocht al, wat soe hjir oan de hân wêze”, vraagt een nietsvermoedende supermarktbezoekster zich af. “We ha in superdei hân”, stelt een marktkoopman vast. “In soad minsken en allegear like gesellich.”

Het was dit jaar voor het eerst dat de Gordykster merke werd georganiseerd door Stichting Marktbeheer. Hiermee is de markt een nieuw stadium in gegaan. Was het voorheen gemeente Opsterland die de zaken voor de marktkooplui organiseerde, deze editie werd dit gedaan door Marktbeheer die ook jaarmarkten in onder andere Leeuwarden en Drachten organiseert.

Vorig jaar werd de najaarsmarkt afgelast vanwege harde wind. Een heel verschil met dit jaar: een ronduit zonovergoten dag. De voorjaarseditie van 2014 trok weinig publiek, dit werd gisteren ruimschoots goed gemaakt door de massale belangstelling. Ook de kermis profiteerde van het prachtige najaarsweer. Het was er gezellig druk, veel gezinnen met kleine kinderen genoten van de prachtige attracties als het reuzenrad en Le Grand Carrousel.