Son Hoang winnaar open Gorredijkster Libre Toernooi

maart 17, 2014 in sportnieuws door Redactie

Son Hoang wint het Open Gorredijkster Libre.

Son Hoang wint het Gorredijkster Libre.

Gorredijk | Son Hoang is winnaar geworden van het Gorredijkster Libre Toernooi dat afgelopen weekend werd gehouden in het clubhuis van Biljartclub Gorredijk.

Via poulewedstrijden op vrijdag en zaterdag hadden zich 24 spelers geplaatst voor de finaleronden op zondag. Tijdens deze finaledag werd er eerst in 8 poules van 3 man gespeeld om plaatsing voor de laatste 8. De winnaars van de poules gingen door.

Onder de deelnemers op deze finaledag bevonden zich onder meer de kampioen van de vorige editie, de Gorredijkster visboer Sietse Huitema en ook de kampioen van het 12e Gorredijkster open, Sytze Boerstra eveneens uit Gorredijk. Een sterk deelnemersveld dus.

Huitema moest in de poulewedstrijd echter zijn meerdere erkennen in BC Gorredijk-lid Son Hoang uit Drachten. In de 8e finale speelde Son Hoang tegen Sytze Boerstra en won deze partij eveneens. Via een overwinning in de halve finale op Heerenvener Hedzer Blacquiere plaatste Son Hoang zich voor de finale waarin hij het op moest nemen tegen A Man Luong eveneens uit Drachten afkomstig.

A Man Luong had zich via overwinningen in de poule op good old Kees Peetam en de erkende driebanden specialist Eppie Post uit Terwispel geplaatst voor de laatste 8. Via overwinningen in de 8e finale op Jan Huisman uit Nieuwehorne en in de halve finale op de sterke 1e klasser Bertus Oppersma uit Terwispel bereikte hij de finale.

In de finale was de pijp leeg bij A Man Luong en moest hij de overwinning laten aan de sterk spelend Son Hoang die een jaar lang de wisselbokaal in zijn prijzenkast kan zetten.

Eindstand van het 14e Open Gorredijkster Libre Toernooi
1 – Son Hoang (Drachten)
2 – A Man Luong (Drachten)
3 – Hedzer Blacquiere (Heerenveen)
4 – Bertus Oppersma (Terwispel)
5 – Jan Huisman (Nieuwehorne)
6 – Metro Voolstra ( Aldeboarn)
7 – Sytze Boerstra (Gorredijk)
8 – Lammert Moll (Jonkersl├ón)