Reva tevreden met twee punten

januari 23, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Op vrijdagavond 20 januari speelden de heren van Mijn Makelaar/Reva de thuiswedstrijd tegen koploper VC 058. Een pittige opgave voor de Gorredijkers die de afgelopen wedstrijden nauwelijks punten wisten te pakken en daardoor naar een tiende positie in de Eerste Klasse zijn afgezakt. De wedstrijd werd weliswaar met 2-3 verloren, maar met de twee punten die dit opleverde kunnen de heren meer dan tevreden over zijn.

In de eerste set werd er voor de onafhankelijke toeschouwer het beste volleybal van de wedstrijd op de mat gelegd. Lange rally’s met kansen over en weer lieten zien dat Mijn Makelaar/Reva zonder ontzag voor de koploper aan de wedstrijd begon. Een kleine achterstand in het begin van de set werd goedgemaakt en de thuisploeg kwam met 23-21 voor. Daar leek de motor even te haperen en dreigde hetzelfde scenario als de week daarvoor tegen OPM toen de eerste set nipt verloren werd. Dit keer hielden de heren echter het hoofd koel en werd het via 23-23 uiteindelijk 25-23.

In de tweede en derde set liet Mijn Makelaar/Reva het volledig liggen en kon VC 058 zonder moeite naar de finish doormarcheren: 14-25 en 13-25.

Daarmee dachten de Leeuwarders er al te zijn. Niets bleek minder waar. In de vierde set was er een wederopstanding van de thuisploeg. Routinier Gerrit de Boer serveerde de thuisploeg naar een 10 punten voorsprong die daarna zonder veel problemen vastgehouden werd: 25-15. Het goede spel werd in de beslissende vijfde set nog even vastgehouden tot aan de wisseling van het veld (8-6). Daarna liet Leeuwarden zien dat ze niet voor niets eerste in de poule zijn en gaf nog even gas: 11-15.

Coach Henk Veenstra zag het als volgt: “Ik ben erg tevreden met het spel en het resultaat van deze wedstrijd. De tweede en derde set hebben we het laten liggen, maar in de andere sets werd prima gespeeld. Ik verwacht dat we hiermee de weg naar boven weer hebben ingezet.”

Mijn Makelaar/Reva klimt door dit resultaat een plaatsje in de Eerste Klasse en staat nu negende. Komende vrijdag 27 januari wacht de volgende uitwedstrijd tegen de nummer zeven uit de competitie DBS uit Balk.