Oliebollenloop Gorredijk wint Gouden Turf

januari 21, 2017 in nieuws door Redactie

Wietske Beenen en Miranda Majoor maakten een selfie met de gewonnen prijs.

Gorredijk | De vrijwilligers van Oliebollenloop Gorredijk hebben vrijdagmiddag de achtste Gouden Turf gewonnen, de publieksprijs voor vrijwilligersorganisaties. Ze kregen 364 van de 1.601 uitgebrachte stemmen. Vlooienmarkt Bakkeveen werd met 360 stemmen tweede, de gezamenlijke derde prijs ging naar de vrijwilligers van de Miente en Voltawerk in Gorredijk en skûtsje ’t Swarte Wief in Tynje, elk 230 stemmen.

De aftrap van de middag in De Skâns te Gorredijk werd gedaan door fractievoorzitter Johan Sieswerda van OpsterLanders. Hij begon zijn nieuwjaarstoespraak met een knipoog naar het wereldnieuws: “De Verenigde Staten heeft nu Trump, Opsterland heeft de Gouden Turf”. Na korte interviews met de negen genomineerde vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Opsterland werd de verkiezingsuitslag bekend gemaakt. De felbegeerde wisseltrofee, De Turfsteker, werd traditioneel uitgereikt door de vorige winnaar: zwembad De Delte uit Gorredijk.

Wietske Beenen en Miranda Majoor van de Oliebollenloop waren blij verrast met het winnen van de hoofdprijs: “Wij vinden het een bekroning voor alle werk en een mooie aanmoediging om hiermee door te gaan.”

De Gouden Turf is een initiatief van oppositiepartij OpsterLanders om vrijwilligerswerk meer in de schijnwerpers te brengen in de gemeente. Vrijwilligers maken het verschil: ze zijn onmisbaar voor de samenleving. Het publiek nomineert de organisaties in oktober en bepaalt in december via een stemming (telefonisch/internet) wie de winnaar wordt.