LDODK heeft kampioenschap voor het grijpen

mei 12, 2014 in sportnieuws door Redactie

Gorredijk | Dat LDODK/AH Gorredijk volgend seizoen in de Ereklasse gaat spelen staat na het duel tegen naaste concurrent Wageningen als een paal boven water. LDODK won in Gorredijk uitermate overtuigend met 22-10. Met 5 punten voorsprong en nog 3 wedstrijden te gaan kan het alleen in theorie nog misgaan.

Het leek wel herfst; onder regenachtige en winderige omstandigheden speelde LDODK een zeer volwassen, degelijke en ook wel aantrekkelijke wedstrijd. Het was duidelijk te zien dat de ervaring in de Korfballeague een enorme pre is. En als dan ook nog eens goed wordt geschoten onder lastige omstandigheden, dan is de einduitslag verklaard.

Toch was Wageningen geen slechte ploeg, integendeel. Misschien schoot Wageningen wel net zo vaak, maar de zuiverheid ontbrak bij de gasten, terwijl de thuisploeg de korf gemakkelijk wist te vinden. Zo waren Erwin Zwart en Jildou Slagmann loepzuiver met hun vrije ballen, maar ook met het afstandsschot liep het lekker. Alle basisspelers scoorden in deze wedstrijd.

LDODK liet meteen in het begin van de wedstrijd zien, dat de ploeg met precies de goede instelling het veld in ging. Gedecideerd werd een 2-0 voorsprong genomen door Geertje Hoekstra en Berber Buis, waarna LDODK met gedisciplineerd spel via 9-3 met 12-6 ging rusten.

Wageningen bleef het ook na de thee proberen, maar tegen een LDODK in deze vorm was het geen beginnen aan. Na 15-8 liep LDODK zelfs uit naar 20-8. Na nog enkele wissels, Jurjen Bosma, Laura Noordenburg en Gwennyth Spruijtenburg kwamen binnen de lijnen voor André Zwart, Geertje Hoekstra en Jildou Slagmann, werd de eindstand van 22-10 bereikt.
Volgende week zondag 18 mei kan LDODK tegen Groen Geel in Wormer opnieuw geschiedenis schrijven door te promoveren naar de Ereklasse.