Sint Nyk wint dik verdiend van Gorredijk

mei 12, 2014 in sportnieuws door Redactie

Gorredijk | De afgelopen weken waren van groot belang voor VV Gorredijk. Na overwinningen op THOR en Surhuisterveen wist Gorredijk zich evenals vorig seizoen veilig te spelen in de slotfase van de competitie. Deze mentaal zware periode brak de blauw witte equipe zichtbaar op en daar maakte Renado dankbaar gebruik van. De gasten uit Sint Nyk wonnen dik verdiend met 1-2.

Zonder de geblesseerde Jelmer Posthumus en geschorsten Jorrit Bijker en Jan v/d Leeuw, maar weer met de van een schorsing teruggekeerde Johannes Veenstra begon Gorredijk aan de laatste wedstrijd van dit seizoen. Een wedstrijd waar de druk vanaf was, vorige week won Gorredijk immers al in Surhuisterveen. Gorredijk kon dus vrijuit voetballen en deze vrijblijvendheid was terug te zien op het veld. Gorredijk had veel moeite met basiszaken als balaannames en inspeelpasses, de thuisploeg acteerde zeer slordig. Renado daarentegen liet zien graag te willen winnen en was dan ook de bovenliggende partij. Diep in de eerste helft leken de gasten dan ook terecht op voorspong te komen. Ware het niet dat Sven van der Woude met een katachtige reflex zijn team op de been hield en een zeker lijkende goal wist te voorkomen.

Speler Van der Woude verving de geblesseerde goalie Jesse Bilstra. Bilstra was vorige week in Surhuisterveen nog de grote man bij Gorredijk en gistermiddag herhaalde Van der Woude dit kunstje tegen Renado. Aanvallend kon Gorredijk hier eigenlijk maar bar weinig tegenover stellen. Vorige week bleek aanvaller Merijn de Jong met twee geweldige goals nog van groot belang, deze regenachtige middag leek geen enkele bal aan zijn voet te willen kleven. De rust werd gehaald met een 0-0 tussenstand. Renado had het betere van het spel en Gorredijk stelde hier weinig tot niets tegenover.

In de tweede helft mocht verwacht worden dat Gorredijk zijn rug nog eenmaal dit seizoen zou rechten, echter niets van dit alles. Jorrit Bruinsma voor Jappie Koopmans en Gerke Jeeninga voor Jorrit Krist konden niet voorkomen dat de gasten uit Sint Nyk terecht op voorspong kwamen. Een aanval door het midden werd genadeloos binnenschoten en ditmaal bleek zelfs goalie Van der Woude kansloos. 0-1 voor de gasten, een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Gorredijk kroop na deze achterstand iets meer uit haar schulp maar bleek vooral voorin gewoon machteloos. Het snelle balverlies voorin leidde structureel tot snelle omschakelmomenten die voor met name de middenvelders van de thuisploeg niet waren te belopen. Inmiddels leek Renado uit te lopen naar een grotere voorsprong, keer op keer vonden ze echter goalie Van der Woude op hun weg. Een latere aanval via de linkerkant bleek echter de jonge goalie van de thuisploeg nu wel te machtig. De aanvaller kon het strafschopgebied in dribbelen, zijn inzet werd nog gekeerd maar de rebound betekende een 0-2 voorsprong voor Renado.

Een flinke domper voor de thuisploeg want nu leek een positief resultaat wel heel ver weg. Gorredijk kreeg echter zo’n tien minuten voor tijd een terechte strafschop. Deze penalty was een prooi voor de afscheid nemende Jorrit Bruinsma, hij schoot de bal feilloos binnen. Dit bleek tevens het moment om Bruinsma een publiekswissel te gunnen na 11 jaar trouwe dienst in het 1e elftal van Gorredijk. Jorrit Bruinsma werd vervangen door oudere broer Elmer en kreeg een bos bloemen uitgereikt. Met Elmer Bruinsma in het veld trachtte Gorredijk nog op zoek te gaan naar de 2-2. Enkele keren was de thuisploeg hier dichtbij, maar het laatste stukje geluk ontbrak. Een gelijkmaker was ook niet terecht geweest overigens want Renado was gewoon de bovenliggende partij. Na een dikke 90 minuten voetbal vond scheidsrechter Rozendal uit Zwaagwesteinde het welletjes en floot voor het eindsignaal. De jonge arbiter floot een uitstekende wedstrijd en sloot deze sportieve wedstrijd af zonder kaarten.

Het seizoen van Gorredijk is met handhaving wederom geslaagd. Het jonge team kan alleen maar groeien en de toekomst lijkt rooskleurig. Volgend seizoen blijft de selectie grotendeels in tact, kloppen er uiteraard weer gretige jeugdspelers op de deur en krijgt het 1e elftal enkele kwaliteitsinjecties van buitenaf. Echter wel spelers die in het verleden al eerder de blauw witte kleuren van Gorredijk verdedigden. De hondstrouwe supporters, die het 1e elftal dit seizoen door dik en dun massaal hebben gesteund, kunnen volgend seizoen weer rekenen op een gretig 1e elftal met dan een mix van jeugdigheid en routine. Hopelijk kan Gorredijk met deze kwaliteitsinjecties en nieuwe trainer Jacob Russchen (die overkomt van zaterdag tweedeklasser ’t Fean 58) weer omhoog kijken.