Museum Opsterlân neemt tijdelijk geen nieuwe collectiestukken op

mei 12, 2014 in nieuws door Redactie

Museum_Opsterland.Gorredijk | Museum Opsterlân heeft besloten om tot 2015 geen nieuwe stukken van particulieren meer aan te nemen. Op dit moment is het museum druk bezig om de gehele collectie te registreren. Daarbij moet uitgezocht worden wat bewaard moet worden en van welke zaken afscheid genomen moet worden. Omdat dit een enorme klus is, kan tot volgend jaar geen nieuw materiaal aangenomen worden.

“Uiteraard blijven unieke, waardevolle objecten of documenten welkom”, legt interim-conservator Anita van der Sloot uit. “Als mensen iets willen schenken, dan is het altijd mogelijk om via de mail foto’s en informatie hierover aan te bieden. Wij streven er dan naar om binnen zes weken hier op te reageren.”

Museum Opsterlân heeft de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan. Na twee drukke jaren van timmeren, schilderen, slepen en sjouwen keert de rust weer en is het museum klaar voor de toekomst. Nu is ook de tijd aangebroken om de totale collectie van objecten, boeken, schilderijen, textiel, foto’s en overige documenten te inventariseren. “Museum Opsterlân is de waakhaas van het cultureel historisch erfgoed van Opsterland. Dat betekent zorg dragen voor ideale bewaaromstandigheden maar bovenal alles goed registreren.”