Gorredijk wint zakelijk van Wylper Boys

april 10, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Dat Gorredijk vandaag op eigen veld iets goed te maken had was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Na de dramatische wedstrijd van vorige week tegen Donkerbroek was het de ploeg van Jacob Russchen alles aan gelegen om voor eigen publiek de bittere nasmaak weg te spoelen.

Onder heerlijke omstandigheden vloog Gorredijk vanaf het eerste fluitsignaal uit de startblokken.Het wilde de ploeg uit de Wilp snel op achterstand zetten en dat leek in eerste instantie ook te lukken. Echter na 20 minuten voetballen zijn we twee afgekeurde goals en een gemiste penalty van Gorredijk verder en stond het nog steeds 0-0.

De ploeg speelde goed maar kende op die momenten ook het geluk niet aan zijn zijde. En daarmee sloop meteen ook de onzorgvuldigheid weer in het spel: veel lange ballen en regelmatig balverlies. Toch bleven de blauw-witten de bovenliggende partij. De Wilper Boys verdedigden met man en macht, leverden veel passie en strijden bleven tot dan toe overeind. De kansen van Gorredijk typeerden zich ook door “net niet”. En zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Het tweede bedrijf was eigenlijk niet anders. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de Wilper Boys. Gorredijk probeerde door combinaties en lange ballen de defensie van de mannen uit de Wilp kapot te spelen maar bleef wel waakzaam voor de counter. Net als vorige week werd Gorredijk door de tegenstander in het zadel geholpen. In de 70e minuut ging de goalie van de Wilper Boys in de fout, de bal kwam op rand 16 bij Hille van Goinga die met een bekeken schot de bal in het, op dat moment, lege doel schoot.

De ban leek op dat moment gebroken. Gorredijk ging wat makkelijker voetballen en in de 80e minuut kwam de licht geblesseerde Jesmer de Vries nog in het veld voor de moegestreden Bas van Veen. Dat De Vries het verschil kon maken werd gelijk duidelijk, zijn acties aan de linkerkant waren gelijk gevaarlijk. In de slotminuten was er wederom een prima actie van de Vries. Een voorzet van links werd door Mart van der Tuin netjes klaar gelegd voor Fokko Posthumus die de bal simpel binnen wist te tikken en daarmee was het verzet van de Wilper Boys definitief gebroken.

Gorredijk kon weer drie punten bijschrijven aan het totaal. Volgende week heeft de ploeg een week rust om de week daarna aan te treden in en tegen Bakkeveen.

Boy Willems