Goede dag voor meisjes Stânfries

april 10, 2017 in nieuws door Redactie

Ilse, Tessa, Maura en Danielle. Foto: Annemieke Dijkstra

Lara, Hiske, Lotte en Ella. Foto: Larissa van der Woude

Gorredijk | Afgelopen zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor de meiden uit wedstrijdgroep 4 in Noordwolde. Van Stânfries deden hier acht meiden aan mee in verschillende categorieën. Ze konden zaterdag voor een plekje in het Fries kampioenschap turnen.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de jonge meisjes in de verplichte oefenstof (niveau D1). Lara Visser was de jongste en deed mee met de instappers en draaide een prima wedstrijd, maar had wat pech op de balk. Ze werd uiteindelijk 8e. In de andere baan turnden de pupillen 1 voor hun plekje op het FK. Lotte de Jong, Ella v/d Hurk en Hiske Tjeerdsma hebben alle drie een leuke wedstrijd geturnd. Met hier en daar toch wel wat foutjes of slordigheden hebben de meiden zich geturnd naar een mooie 7e, 12e en 15e plek.

In de tweede ronde was het de beurt aan Ilse de Groot. Zij deed mee in de categorie Jeugd 2 G, wat voor haar het eerste jaar in de keuzeoefenstof is. Ook Ilse turnde een prima wedstrijd en heeft zich op veel punten verbeterd met haar eerste wedstrijd. Ze werd uiteindelijk 8e.

In de laatste ronde kwamen de junioren. Danielle van Zuuk, Maura Everaarts en Tessa Grijze deden mee in de categorie junior G. Op sprong voor Maura en Tessa een hele vooruitgang ten opzichte van hun eerste wedstrijd. Brug ging bij alle meiden wel goed, maar helaas ging dat succes niet met ze mee naar de balk. Daarna hebben de meiden het toch netjes kunnen afsluiten op vloer. Uiteindelijk zijn ze 13e, 15e en 20e geworden. Alleen Lotte de Jong heeft nog kans op het FK want ze staat reserve.