Mathijs en Björn naar finale 4e divisie turnen

april 3, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Zaterdag werd er in Meppel de derde turncompetitie turnen heren gehouden. Namens GV Stânfries uit Gorredijk kwamen er vijf turners uit.

Jesse Grijze, Vincent de Waard en Quincy Spekle, jeugd niveau 9, maakten een goede start bij de rekstok. Jesse wist hier de borstwaardsom te halen waardoor hij twee punten kon behouden. Jesse kwam helaas niet vlekkeloos door zijn voltige oefening, wat normaal zijn beste toestel is, waardoor hij hier punten moest laten liggen. Hij

Boven links naar rechts: Mathijs Grijze en Björn Jonker; onder links naar rechts: Quincy Spekle, Vincent de Waard en Jesse Grijze.

Björn Jonker (l) en Mathijs Grijze.

eindigde op een keurige 14e plaats. In de competitie uitslag (twee beste van de drie wedstrijden opgeteld) eindigde Jesse tevens op een 14e plaats.

Vincent turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten wat hem een 11e plaats opleverde. In de competie eindigde hij op een 12e plaats, net 1 plaats te weinig om zich verder te plaatsen voor de Noord-Oost finale.

Quincy turnde een goede wedstrijd. Op sprong deed hij voor het eerst een nieuwe sprong wat hem het derde hoogste cijfer opleverde. Quincy eindigde op een 8e plaats. In de competitie werd hij ook 8e wat hem toegang geeft voor doorstroming naar de Noord-Oost finale op 13 mei in Lemmer.

Mathijs Grijze en Björn Jonker, junior niveau 7, turnde een zeer goed wedstrijd. Helaas ging het bij Björn erg mis tijdens zijn afsprong op voltige waar hij zeer ongelukkig ten val kwam. Hij wist zich te herpakken en turnde de wedstrijd goed uit. Mathijs bewees weer dat hij de sterkste was en werd 1e. Björn viel helaas net buiten het podium en werd 4e. In de competitie uitslag werd Mathijs kampioen en Björn 2e. Beide heren hebben hierbij een ticket bemachtigd voor het NK 4e divisie 20 mei in Amsterdam en een plaats voor de Noord-Oost finale.