Achtste plaats voor Larissa van der Woude

februari 1, 2017 in nieuws door Redactie

Trainster Annemieke Dijkstra
en Larissa van der Woude.


Gorredijk | Afgelopen weekend, 28 en 29 januari, werden de plaatsingswedstrijden 3e divisie gehouden van district noord in Assen. Van gv Stânfries deed alleen Larissa van der Woude mee in het hoogste niveau (senior C).

Na maanden keihard trainen was het dan zover, de districtswedstrijd waar ze zich kon plaatsen voor de halve finale met als hoofddoel het NK. Eenmaal daar konden we meteen door de zaal in want de voorgaande wedstrijden waren ingelopen. Na de warming-up begon de wedstrijd voor Larissa op de brug. Een zeer leuk toestel en gaaf om te zien, maar kost ook veel kracht. Larissa liet een nette oefening zien met toch wel een foutje. Maar daarmee is ze uiteindelijk 5e geworden op brug, wat heel netjes is. Daarna kwam de balk, om een hogere moeilijkheid te krijgen hebben we de flikflak toegevoegd. Ondanks dat het toch best spannend was heeft ze hem perfect doorgezet en daarmee had ze de primeur van de wedstrijd en een trotse coach.

Met een vogel in de zaal die tijdens haar balkoefening eindelijk de zaal verliet en het publiek dat toen los ging, was de concentratie niet meer optimaal en verliep de balk oefening wat moeilijker dan normaal. Op vloer kon Larissa het weer een beetje goedmaken. Als laatste 2 fantastische sprongen laten zien, wat de score ook weer omhoog kon halen. Daarmee heeft ze haar wedstrijd netjes afgesloten en laten zien wat ze kon. Met zeker nog wat punten voor verbetering wist Larissa zich naar een mooie 8e plaats te turnen afgelopen weekend. Helaas net niet genoeg voor plaatsing, dat was even jammer. Maar toch met opgeheven hoofd naar huis want er zijn wel nieuwe elementen geturnd.”