Gorredijk behaalt nipt gelijkspel tegen Gruno

januari 30, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Ook de winterstop voor het amateurvoetbal is teneinde, het eerste elftal van Gorredijk begon de tweede seizoenshelft met gelijkspel in een thuiswedstrijd tegen het Groningse Gruno. De uitwedstrijd eindigde in september 2016 in een 2-3 overwinning voor de Blauw- Witten.

Gruno startte de wedstrijd zeer voortvarend; het zette vanaf het begin signaal Gorredijk direct onder druk; het jagen op de bal ging gepaard met veel geschreeuw en verbale ondersteuning; de ploeg uit Groningen smeet gelijk met krachten en het was duidelijk dat Gorredijk daar niet onderuit kon voetballen.
Het was halverwege de eerste helft dat topscoorder Mart van der Tuin voor het eerst oog in oog kwam met de Groningse goalie echter zijn inzet werd uitstekend gestopt.

Gruno bleef echter onverminderd jagen op de bal en schuwde daarbij de duels en overtredingen niet. In de 30e minuut was er wederom een scrimmage in de 16 meter van Gorredijk; de bal kon niet worden weggewerkt en in de drukte was het aanvoerder Bergsma die zijn tegenstander onreglementair onderuit haalde. De toegekende penalty werd hard en laag ingeschoten en zo stonden de gasten op een, op dat moment, verdiende 0-1 voorsprong.

Gorredijk weet daar weinig tegenover te stellen en kwam ,op slag van rust zelfs,met 0-2 achter; een lange trap van de goalie bracht de spits direct oog in oog met Sven van der Woude en deze was kansloos op de inzet en zochten beide elftallen de kleedkamers op met een 0-2 voorsprong voor Gruno.

In de 2e helft zakte Gruno direct in, met een comfortabele voorsprong wachtte het nu zijn tegenstander af; Gorredijk ging meer risico’s nemen om snel de aansluitingstreffer te maken. Dit lukte in de 60e minuut; het was nu de defensie van Gruno die de bal niet goed uit de 16 wist te krijgen en het was Hille van Goinga die met een droge knal, vanaf de rand 16, de stand op 1-2 bracht Vanaf dat moment ging de ploeg van Jacob Russchen nog nadrukkelijker de aanval zoeken en was het ook het moment dat de vlam in de pan sloeg.

Gorredijk wist al snel weer een doelpunt de maken echter deze werd om onduidelijke reden afgekeurd; Mart van der Tuin ging met de arbiter van dienst in discussie over het vreemde vlaggedrag van de grensrechter wat hem geel opleverde; Mart zegt nog wat en kreeg direct zijn 2e gele kaart voorgeschoteld en moest dus van het veld.

Daarna volgden de gebeurtenissen elkaar snel op. De nummer 5 van de gasten beging zijn zoveelste overtreding en mocht met 2x geel ook de douche vast opzoeken. Gorredijk gaat dan achterin in de fout en kreeg een goal tegen maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel; in de tegenstoot was het de nummer 4 van Gruno die Jesmer de Vries onderuit haalde en dit werd gezien als een doorgebroken speler en ook hij mocht met rood vertrekken; het is nu nog 10 tegen 9.

Het was in de laatste 20 minuten dat Gorredijk alles op alles zette om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De ene aanvalsgolf na de andere ging richting de goal van Gruno en het was aan de goalie te danken dat de voorsprong van de gasten nog op het bord stond. Echter ook hij moet uiteindelijk het onderspit delven. Vlak voor tijd en na de zoveelste overtreding was het nu Gorredijk dat een penalty kreeg. Jesmer de Vries schoot de bal uitstekend in maar de doelman reageerde eveneens uitstekend en wist de bal in eerste instantie nog te keren maar was in de rebound kansloos tegen diezelfde de Vries die de bevrijdende 2-2 binnen schoot.

Kortom een enerverende start van de 2e seizoenshelft; er viel van alles te beleven in deze wedstrijd; rode kaarten, gele kaarten, penalty’s, afgekeurde doelpunten, tijd rekken, (veel) overtredingen en een uiteindelijke uitslag van 2-2.

Volgende week gaan de Blauw- Witten naar de buren van THOR en ook dat zal een wedstrijd worden waar de mouwen opgestroopt moeten worden.