Zakelijke overwinning voor Gorredijk

februari 13, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | De hoofdmacht van Gorredijk trad op eigen veld aan tegen Haulerwijk. De uitwedstrijd op 18-09-2016 werd door de Blauw- Witten met moeite met 3-4 gewonnen. De mannen van Jacob Russchen maakten het zich op sportpark de Hichte destijds onnodig moeilijk maar wisten de drie punten toen wel mee naar huis te nemen.

Vandaag dus de return op het eigen sportpark; Heerenveen speelde thuis en het was bovendien ijzig koud kortom de publieke belangstelling was erg laag en het dappere publiek dat nog de moeite had genomen om naar het sportpark te komen kreeg deze middag ook geen hartverwarmende partij te zien. Om een lang verhaal kort te maken; Haulerwijk wilde wel maar kon het niet en Gorredijk kon het wel maar wilde deze middag niet.

Zonder de geschorste Arjen Bergsma begon Gorredijk nog wel aardig aan de wedstrijd; het had veel balbezit, liet deze rondgaan maar het strandde allemaal vaak in schoonheid. De speldenprikjes die het uitdeelde ( bal op de lat van Jesmer de Vries, bal op de paal van Hille van Goinga) brachten de defensie van Haulerwijk ( nog) niet aan het wankelen. Pas in de 33e minuut wist Gorredijk de ban te breken; een vrije trap van Jesmer Schots werd door de goalie van Haulerwijk niet klemvast gepakt en de terugspringende bal kon door Bas van Veen simpel binnen worden getikt.

Amper 3 minuten later was de wedstrijd eigenlijk al beslist; een hard diagonaal schot van de linkerkant door Jesmer de Vries verdween in de verre hoek en was de stand 2-0. Op slag van rust kon Bas van Veen vrij opkomen aan de rechterkant en zijn afgemeten voorzet hoefde door Mart van der Tuin alleen maar binnen getikt te worden om de 3-0 op het bord te zetten.

Daar waar het publiek na de thee nog het idee had dat het misschien nog wel een monsterscore kon worden was het tegendeel waar. Het werd een zeer gezapige 2e helft en zoals gezegd Haulerwijk wilde wel maar kon niet en Gorredijk kon wel maar wilde niet. Het enige hoogtepunt viel nog te beleven in de 70e minuut; Gorredijk kreeg nog een (terechte) penalty en deze werd door Mart van der Tuin binnen geschoten en bracht de einduitslag op 4-0. Na precies 45 minuten vond de goed leidende arbiter Kloetstra het welletjes en mocht iedereen de warme chocomel opzoeken.

Volgende week spelen de nummers 1 en 2 uit 4B tegen elkaar ; Gorredijk moet het dan op sportpark ’t Ketting opnemen tegen Surhuisterveen. De eerdere confrontatie dit seizoen tussen beide ploegen was op 25-09 en eindigde toen in een 2-2 gelijkspel. Gorredijk zal vol aan de bak moeten om de ongeslagen status te handhaven en een gezapig partijtje zoals vandaag zal het zeker niet worden.

Boy Willems