Wereldwinkel Gorredijk viert heropening met feestweek

mei 9, 2014 in nieuws door Redactie

De Wereldwinkel aan de Hoofdstraat in Gorredijk.

De Wereldwinkel aan de Hoofdstraat in Gorredijk.

Gorredijk | De Wereldwinkel Gorredijk viert komende week feest. Niet alleen is winkel aan de Hoofdstraat compleet vernieuwd ook het assortiment heeft een verjonging ondergaan. Om dit te vieren, is er morgen, zaterdag 10 mei, om 11:00 uur een feestelijke heropening door niemand minder dan Maarten de Jong, oud- speler van SC Heerenveen en FC Groningen.

Met het WK voetballen voor de deur, is het een goed moment om eerlijk gemaakte voetballen onder de aandacht te brengen vindt de Wereldwinkel. En daar past een opening door voetbalcoryfee De Jong goed bij. De gehele zaterdag worden er hapjes en drankjes geserveerd in de winkel maar natuurlijk zijn er ook fair trade ballen te koop.

Met bijna veertig vrijwilligers, de verbouwing en de vernieuwing van het assortiment wil de Wereldwinkel meer klanten trekken. Speciaal is dat hiervoor ook een webshop geopend wordt en dat er het hele jaar door extra activiteiten georganiseerd worden. Dit alles om eerlijke handel (fair trade) onder de aandacht te brengen. In de zomer van dit jaar begint de Wereldwinkel voorts een nieuwe tak die gericht is op bedrijven en organisaties.

De komende week zijn er speciale activiteiten en aanbiedingen. Tijdens de opening op zaterdag is er voor de eerste vijftien betalende klanten een goed gevulde goodiebag. ’s Middags is eer een workshop cakepops maken. Maandag 12 mei zal chef-kok Kerby Jansen gerechten koken tijdens de Gordykster Merke. Hij gebruikt hierbij vanzelfsprekend producten uit de Wereldwinkel.

Dinsdag 13 mei is er een meditatieavond voor druk bezette vrouwen. De avond staat onder leiding van Esmeralde Snoe die een praktijk voor natuurgeneeskunde. Voor peuters is er woensdagmorgen 14 mei vanaf 10:00 uur een programma met verhalenvertelster Gerda Noordam, ook is er mime-clown Jacob Adema aanwezig. Donderdagmiddag 15 mei is er een workshop ‘boekje make van fair trade papier’ onder leiding van Loekie Flentge van CreaUniek uit Gorredijk. ’s Avonds om 20:00 uur komt Froukje Nijholt een lezing houden over ontwikkelingsprojecten in Nepal.

Vrijdag 16 mei staan weer de hele dag fair trade hapjes klaar in de winkel. De feestweek wordt op zaterdag 17 mei afgesloten met een workshop. Activiteitenbegeleider Kumari Welp leert dan deelnemers om van oude melkpakken diverse nieuwe ontwerpen te maken. De workshop is van 14:00 tot 16:00 uur. Ook ligt er die dag voor elke betalende klant een cadeautje klaar.

Bijna alle activiteiten zijn gratis. Opgeven is echter noodzakelijk vanwege de beperkte ruimte. Eventueel wordt bij grote belangstelling een activiteit herhaald. Aanmelden kan via 0513 462 034 of wereldwinkel@gorredijk-opsterland.nl.