Vv Gorredijk pareert bezuinigingen met nieuw SOJG

mei 13, 2014 in nieuws door Redactie

SOJGGorredijk | Vv Gorredijk ziet de bui hangen. Vorig jaar werd de gemeentelijke subsidie voor de jeugdafdeling wegbezuinigd, de voetbalclub verwacht ook bij komende bezuinigingsronde “aan de beurt te komen”. Op de Facebookpagina van de club wordt dan ook een oproep gedaan voor financiële support.

“Om de huidige stijgende lijn bij de jeugd te continueren, hebben een aantal betrokken leden de spreekwoordelijke koppen bij elkaar gestoken met als doel de momenteel slapende SOJG een nieuw leven in te blazen”, schrijft clublid Rudie Aling namens het stichtingsbestuur.

De SOJG (Stichting Ondersteuning Jeugdvoetbal Gorredijk) werd in 1990 opgericht door Harm-Jan Bijlsma, Thijs Haak, Jan Rudolphy, Henk de Vries en Henk van Wijk. Meteen al meldden zich zeventig begunstigers, een aantal wat vervolgens steeg naar rond de honderd. In de jaren negentig heeft de stichting financieel goed kunnen bijdragen aan de stimulatie van het jeugdvoetbal in Gorredijk.

“Onder leiding van onze nieuwe voorzitter Jacob Lageveen willen wij de prestaties van het verleden minimaal evenaren. Begunstigers zijn natuurlijk de kurk waarop wij moeten gaan drijven. Zonder bijdragen kunnen wij het jeugdvoetbal niet ondersteunen”, met deze woorden worden nieuwe begunstigers opgeroepen zich te melden. Het nieuwe bestuur van SOJG bestaat uit Jacob Lageveen, Carla Bruinsma, Joop Rudolphy, Jan Evert Bruinsma en Rudie Aling.

Voetballiefhebbers die de jeugdafdeling een warm hart toedragen, kunnen zich melden als begunstiger voor minimaal € 50 per jaar. Opgeven kan via sojg@vv-gorredijk.nl.