Treurig einde bij Renado-Gorredijk

april 7, 2015 in nieuws door Redactie

vv gorredijkDoor Michiel Hornstra
Lippenhuizen/Gorredijk | In de derby van zaterdag tegen Thor camoufleerde de afwezigheid van meerdere sterkhouders aan Thor zijde het matige niveau van Gorredijk. Vanmiddag profiteerde tegenstander Renado wel. Bij een tussenstand van 2-1 voor de thuisploeg kende de wedstrijd een treurig einde en moest een speler van Renado met een ambulance worden afgevoerd.

De overwinning van zaterdag in de wedstrijd tegen Thor gaf het team van Gorredijk hopelijk een flinke boost. Helaas was Johannes Veenstra geschorst en kampt Frits Borduin nog steeds met een blessure. Het middenveld bestond daarom maandagmiddag uit Gerke Jeeninga, Marco Schots en Jelmer Posthumus.

Al vanaf het begin leek het team van Renado beter bij de les dan de gasten uit Gorredijk. Na drie minuten spelen strafte de thuisploeg een fout aan Gorredijk zijde genadeloos af. Het was Thys Kooistra die middenvelder Jelmer Posthumus een belabberde bal inspeelde. Posthumus op zijn beurt kreeg deze lastige bal niet onder controle en na één steekpass kon de thuisploeg de 1-0 aantekenen. Je zou zeggen dat na zo’n snelle treffer het team wel wakker moet zijn geschud. Niets was echter minder waar want het geschutter zette nog even door. Na vijf minuten krijgt de aanvaller van Renado een niet te missen kans, maar hij weet het geklungel in de verdediging van Gorredijk niet af te straffen en schiet de bal over.

Tot overmaat van ramp lopen door miscommunicatie Jorrit Bruinsma en Jan v/d Leeuw ook nog eens keihard tegen elkaar aan met een blessurebehandeling voor beide spelers als gevolg. Als het geklungel aan Gorredijk zijde dan eindelijk afgelopen is trekt het ten strijde richting vijandelijk doel. Een afgeslagen corner wordt na 10 minuten spelen door Jelmer Posthumus bij Merijn de Jong afgeleverd. De Jong zoekt met een actie de achterlijn op en zijn trekbal op de penaltystip wordt door spits Mart v/d Tuin genadeloos binnengeschoten, 1-1. Na deze gelijkmaker pakt Gorredijk langzaamaan het initiatief. Voetballend is het echter aan beide kanten van zeer laag niveau en echt goed uitgespeelde kansen worden niet gecreëerd.

Beide ploegen worden het gevaarlijkst als de tegenstander op ongelukkige wijze de fout in gaat. Na een klein half uur spelen vind er voor de goal van Gorredijk wederom zo’n merkwaardige situatie plaats en beland de bal via enkele spelers op de paal en kan de rebound ternauwernood worden weggewerkt. Het vervolg van de eerste helft leverde geen kansen op en met een 1-1 tussenstand gaan beide ploegen aan de thee. Renado is de ploeg die het scherpst uit de kleedkamer komt en weet Gorredijk al meteen onder druk te zetten. Ongelukkig balverlies van Jelmer Posthumus wordt door goalie Sven v/d Woude onschadelijk gemaakt, maar de toon is gezet. Een scherp Renado dat een belevingloos elftal van Gorredijk naar achteren drukt.

Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft is het wederom goalie v/d Woude die zijn team op de been houdt na een scherp genomen hoekschop van de thuisploeg. Echter vijf minuten later is hij kansloos als een eigen ploeggenoot hem passeert. Een scherp genomen vrije trap wordt door Gorredijk speler Gerke Jeeninga de verkeerde kant op gekopt en daarmee klopt hij zijn eigen goalie, 2-1. Dit alles was tekenend voor de wedstrijd en het niveau wat de gasten uit Gorredijk lieten zien.

Zelfs na enkele wisselingen in de tweede helft was het team niet bij machte om de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Het enige wapenfeit dat viel te noteren was na 90 minuten spelen. Het was Sake Rinsma die na een goede actie doorkwam op links, zijn keuze die volgde was echter de verkeerde. In plaats van de bal terug te leggen op de geheel vrijstaande Mart v/d Tuin besloot Rinsma de bal hoog voor te geven, maar vloog de bal over alles en iedereen heen.

Wat er vervolgens op het middenveld gebeurde was een hele trieste ongelukkige situatie. In een duel om de bal op het middenveld waren het Gorredijk speler Jorrit Bruinsma en een speler van de thuisploeg die beide een sliding op de bal inzetten. Ze knalden vol op elkaar en al meteen was duidelijk dat het voor de speler van de thuisploeg flink mis was en werd een ambulance gebeld. Na 25 minuten wachten besloot de scheidsrechter om het duel te staken. Via deze weg willen we namens Gorredijk de speler van Renado veel sterkte toewensen.

Voor Gorredijk resteert een pittige slotfase van de competitie. Als het team zichzelf maar vooral ook de hondstrouwe supporters die het team door weer en wind steunen een diens wil bewijzen dan moet in de vijf wedstrijden die nog volgen de mouwen worden opgestroopt. Resultaat is nog het enige dat telt en dat kan alleen als alle 11 spelers in dat resultaat geloven en 100% inzet tonen. Anders wacht wederom een val richting de 5e klasse en daar zit bij Gorredijk helemaal niemand op te wachten. Volgende week een thuiswedstrijd tegen RKO op Sportpark Kortezwaag.