Steven Sterk opent ramsj in Amsterdam

april 4, 2014 in nieuws door Redactie

Het magazijn van Steven Sterk aan de Hellingbaas.

Het magazijn van Steven Sterk aan de Hellingbaas.

Gorredijk | Groothandel Tialda Steven Sterk uit Gorredijk opent in mei van dit jaar een tweedehandsboekhandel aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. In het magazijn aan de Hellingbaas staan inmiddels veertig pallets met boeken klaar.

Steven Sterk kondigde de nieuwe winkel aan in dezelfde week waarin de curator de definitieve surseance verkreeg voor De Slegte, eens de grootse tweedehandsboekenzaak van het land. Bij toeval wordt de ramsj van Sterk gesitueerd op een paar stappen afstand van de voormalige De Slegte.

In het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal wast tot 1997 Van Gennep gevestigd, het meest bekende boekenantiquariaat van Amsterdam. De kasten staan er nog en zullen straks gevuld worden met zo’n twintigduizend boeken uit Gorredijk. Mogelijk opent Steven Sterk ook in andere steden ramsjboekhandels.

De Amsterdamse boekenzaak zal de naam Steven Sterk dragen waarmee de groothandel terugkeert als winkeluitbater. In 1989 begon Steven Sterk in Utrecht met een tweedehandswinkel waaraan vier jaar later een groothandel werd toegevoegd. In 2007 werd het boekenmagazijn van vijfduizend vierkante meter aan de Hellingbaas in Gorredijk gebouwd. Daar staan ruim vijfduizend titels en liggen een miljoen boeken op voorraad.