Stânfries presteert prima in Waalwijk en Exloërmond

april 20, 2015 in nieuws door Redactie

Larissa van der Woude.

Larissa van der Woude.

Gorredijk/Waalwijk | Larissa van der Woude van gv Stânfries turnde zondag de halve finale senior supplement C van het NK in Waalwijk. Ondanks een goede prestatie eindigde ze op de zestiende plaats wat haar geen ticket voor de finale opleverde. Larissa begon op balk waar ze een super oefening liet zien. Ook op vloer en sprong was duidelijk dat ze thuishoorde in deze halve finale.

Negen turners van Stânfries reisden zaterdag af voor de tweede Exloërmond districtsfinale en Noord-Oost Finale voor het heren turnen. In de ochtend begonnen Liam den Hartogh en Stijn van der Honing, benjamin niveau 14, met hun wedstrijd. Liam turnde zeer netjes op alle toestellen en wist zijn spanning de baas te blijven. Liam werd eerste met een verschil van 6 punten op de nummer 2. Stijn turnde netjes op zijn zes toestellen. Op de rekstok liet hij echter punten liggen waardoor Stijn eindigde op een zeer goede vijfde plaats.

Shane Conradi, instap niveau 14, turnde netjes maar op de vloer was de tegenstand te sterk. Shane werd vijfde. Chris Bruinsma en Xander Voolstra, instap niveau 13, hadden erg veel zin in hun finale. Chris vergat door de zenuwen op de ringen en rekstok goed zijn aantal zwaaien te tellen waardoor hij punten liet liggen. Xander turnde een goede wedstrijd en maakte alleen wat kleine foutjes. Chris werd vierde en Xander derde.

Mathijs Grijze en Björn Jonker, junior niveau 8, moesten het opnemen tegen een sterk deelnemersveld. Björn turnde sterk maar viel na de salto van de rekstok. Omdat de scores zo dicht bij elkaar lagen waren dit punten die Björn niet kon missen. Hij eindigde op een achtste plaats. Mathijs wist een stabiele wedstrijd te draaien met een wat mindere voltige oefening wist hij toch zeer knap derde te worden.
Jesse Grijze, pupil niveau 11, turnde een stabiele wedstrijd maar moest zijn meerdere erkennen in de tegenstanders. Jesse werd zevende.