September: on the move! Bij dierenartsencombinatie Gorredijk

september 4, 2015 in column, nieuws door Redactie

Dierenartsencombinatie Gorredijk
Deze maand extra aandacht voor bewegingsproblemen van onze huisdieren.

da sept 15 1

da sept 15 2Dit is Jack, een oude boxer van maar liefst 9 jaar. Vanaf een jaar of 6 heeft hij last van zijn gewrichten. Dit is de laatste jaren alleen maar erger geworden. ’s Morgens kwam hij zeer moeizaam overeind en liep dan met een rond ruggetje zijn kleine rondje. De rest van de dag sliep hij veel. Maar hij is dan ook hoogbejaard in boxertermen. Veel boxers ontwikkelen na een aantal jaren “spondylose”.

Spondylose

Spondylose kun je zichtbaar maken op een röntgenfoto. Botwoekeringen door slijtage onder aan de wervelkolom. Dit zien we in hals- en borstgebied, maar het meest in het ruggebied. Als spondylose eenmaal is ontstaan, dan blijft het aanwezig. We kunnen alleen ondersteunend behandelen. Een goed bewegingsadvies, pijnstilling en glucosamines (los door het voer of in kant en klaar voer). Ook fysiotherapie en aquatraining behoren tot de mogelijkheden.

Jack krijgt nu sinds een jaar of twee voer voor osteoarthritis en krijgt er het laatste jaar ook nog pijnstillers bij. Behalve de pijnstillende werking, zorgt deze medicatie ook voor een vertraging van het slijtageproces. Al met al loopt Jack nu 3 maal per dag een klein rondje, slaapt nog steeds veel, maar is tussendoor nog een echte vrolijke boxer!

Bewegings check-up

Omdat we deze maand meer aandacht schenken aan de botten en gewrichten van onze huisdieren, kunt u voor een kosteloze check-up komen van uw dier. Onze assistente Yvonne gaat stapsgewijs langs de gewrichten en botten van uw dier. Zijn er duidelijke klachten dan wordt dit kortgesloten en besproken met een dierenarts. Voor deze check-up kunt u een afspraak maken: 0513 – 46 33 13.

Infoavond Orthomanuele therapie

Op donderdag 24 september houden we een informatieve avond over orthomanuele therapie bij huisdieren. Deze avond is bestemd voor huisdiereigenaren die graag meer over het bewegingsstelsel van hun dier willen weten. Jacha Heukels, dierenarts en orthomanueel therapeute, komt deze avond bij ons op de praktijk verzorgen. Het belooft boeiend en leerzaam te worden. We nodigen u dan ook van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Graag opgave via facebook, mail of telefoon. Aanvang 19.30u.

Vakantiekiekjes

Tot slot de winnende foto’s van onze zomerse fotowedstrijd: wie maakt de leukste vakantiefoto van zijn/haar huisdier?
Winnaars fotowedstrijd mooiste vakantiekiekje.

Mas op de surfplank.

Mas op de surfplank.

 Mr. Witkop in relaxstand…

Mr. Witkop in relaxstand…

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor deze foto’s en alle andere vakantiefoto’s kunt u onze facebookpagina bezoeken: www.facebook.com/dierenartsgorredijk. Ook voor andere info bent u daar of op onze website: www.dierenartsgorredijk.nl van harte welkom.
Meer nieuws volgt in oktober….