Scherpte ontbreekt opnieuw bij LDODK

juni 2, 2014 in sportnieuws door Redactie

logo LDODKGorredijk | De laatste thuiswedstrijd van LDODK/AH Gorredijk en tevens de laatste competitiewedstrijd ging na een 8-9 ruststand met 17-20 verloren. Hierdoor handhaafde AW.DTV/e-senzaz.com zich in de hoofdklasse. Kind van de rekening werden De Hoeve en het vorige week al gedegradeerde Mid-Fryslân.

LDODK begon de wedstrijd met in de basis Ilse van der Meulen op de plaats van de gepasseerde Geertje Hoekstra. LDODK begon zeer voortvarend. In een mum van tijd stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord. Het team van coach Jan Sjoerd Pool speelde mooie lange en gecontroleerde aanvallen.

Een domper voor LDODK was het uitvallen van Jildou Slagmann na een kwartier. Zuur voor het team maar vooral voor Jildou zelf omdat ze na twee mooie jaren LDODK verlaat. Na het uitvallen van Jildou werd het een totaal andere wedstrijd. Langzaamaan sloop de ploeg uit Amsterdam dichterbij en verdween de scherpte aan LDODK-zijde.

Na rust bleef LDODK steeds op twee punten voorsprong maar kon deze niet verder uitbouwen. Op de stand 17-15 en tien minuten voor tijd rook AWDTV haar kans en scoorde maar liefst vijf doelpunten op rij. Jan Sjoerd Pool: “Dit is balen. Spijtig dat we niet hebben gewonnen. De scherpte miste bij ons. Maar wat iedereen volgend jaar nog weet is dat we kampioen zijn geworden.”
Een leuke onderbreking was de huldiging van alle jeugdkampioenen in de pauze van de wedstrijd. Door de vele toeschouwers werden onze jeugdspelers met veel enthousiasme toegejuicht.