Reva moet trainen op basiselementen

december 12, 2016 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Op zaterdagmiddag 10 december speelden de heren van Mijn Makelaar/Reva de uitwedstrijd tegen de Tsjûkemarders in Echten. Na drie nederlagen op rij waren de Gorredijkers wel weer toe aan een overwinning. Dat zou geen probleem moeten zijn voor de nummer 8 tegen de nummer 11 uit de Eerste Klasse. Na krap anderhalf uur stond er echter 3-1 op de borden voor de ploeg uit Echten.

Mijn Makelaar/Reva begon zwak aan de eerste set en kwam al snel met een paar punten achter. Het lukte de gasten niet om lekker in het spel te komen en Tsjûkemarders profiteerden daar handig van: 25-21. De tweede set begon nog slechter. In een mum van tijd stond er 11-1 op het scorebord. Op dat moment greep coach Henk Veenstra in door zich zelf in het veld in te wisselen. Er volgde een spannende inhaalrace die leek te lukken want met 21-21 kwam Mijn Makelaar/Reva mooi langszij. Het mocht echter niet zo zijn. Na een paar persoonlijke fouten trok Tsjûkemarders de set met 25-21 naar zich toe.

Vastbesloten om zich niet te eenvoudig naar huis te laten spelen begon Mijn Makelaar/Reva aan de vierde set. De pass en de aanval gingen weer lopen en relatief eenvoudig werd er met 15-25 gewonnen.

Daarmee dachten de gasten dat de wedstrijd in hun voordeel gekanteld was. Niets was minder waar. Terwijl Mijn Makelaar/Reva weer gas terugnam ging Tsjûkemarders juist onverstoorbaar door. De achterstand die in het begin van de vierde set werd opgelopen werd niet meer goedgemaakt: 25 -19 en daarmee 3-1 voor de thuisploeg.

Coach Henk Veenstra zag het als volgt: “We hebben het lek duidelijk nog niet boven. We zullen in de komende periode meer samen moeten trainen op de basiselementen van dit spelletje. En natuurlijk zullen we meer overtuiging aan de dag moeten leggen.”

De volgende wedstrijd van Mijn Makelaar/Reva is op vrijdagavond 16 december om 19:15 in de Skâns in Gorredijk. Dat zal een pittige pot worden omdat dan LVC, de nummer twee uit de competitie, op bezoek komt.