Gorredijk domineert met 9-2 op ijskoud veld

december 5, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkGorredijk Op deze zeer koude zondag speelde de hoofdmacht van Gorredijk op eigen veld tegen SVMH en Gorredijk was zo vlak voor Sinterklaas niet van plan cadeautjes weg te geven. Tijdens de warming-up besloot de arbiter van dienst het hoofdveld alsnog af te keuren door de vorst en werd er uitgeweken naar het kunstgras.
Gorredijk, nog steeds geplaagd door de vele blessures, kende in elke linie wel een mutatie. Vanaf het eerste fluitsignaal zakte SVMH direct in; de ploeg uit Niebert was de twee forse nederlagen van vorig seizoen nog niet vergeten en was niet van plan deze middag als schietschijf te dienen. Gorredijk hield de bal goed in de ploeg, liet de bal geduldig rondgaan en zocht veelal de diepte door de lange bal van laatste man Arjen Bergsma.

In de 21e minuut ging de bal razendsnel van de rechterkant naar de linkerkant; Jesmer de Vries vond daar het gaatje, kon vrij aanleggen en noteerde zo de eerste goal van deze middag; 1-0. 2 minuten later was het dezelfde Jesmer de Vries die nu vanaf de linker kant een hoge voorzet kon geven die door spits Mart van der Tuin onhoudbaar werd binnen gekopt en stond het al vroeg in de wedstrijd 2-0.

Gorredijk domineerde de wedstrijd en SVMH kon hier weinig tegenover stellen; in de 35e minuut werd een lange bal van Arjen Bergsma teruggelegd door Mart van der Tuin en de daarop volgende volley van Hille van Goinga was de doelman te machtig en was de stand inmiddels al 3-0.
Op het moment dat de thee al stond te trekken was er nog een voorzet van de linkerkant die door Milan van der Zee vallend wordt binnen gekopt en sloten beide ploegen het eerste bedrijf af met een 4-0 voorsprong voor de Blauw- Witten.

In de tweede helft ging Gorredijk verder waar het in de eerste helft mee gestopt was; scoren. Al direct van het begin signaal was er een voorzet van de linkerkant; de goalie van SVMH keek tegen de zon in en gaf wederom Milan van de Zee zo de kans om tegendraads in te koppen en de stand naar 5-0 te tillen.
Amper 5 minuten later kwam nu de voorzet van de rechterkant en wist goalgetter Mart van der Tuin de bal van dichtbij binnen te tikken en is de stand 6-0.
De drang naar voren was er dan aan Gedykster kant ook wel een beetje uit; het ging slordiger spelen, leed meer balverlies en bij een snelle uitval van SVMH werd het zelfs 6-1.

Even wakker geschud was het, de ingevallen, Jesmer Schots die een vrije trap vanaf 20 meter onhoudbaar achter de doelman schoot en de 7-1 noteerde.
Amper drie minuten later kwam het laatste wapenfeit van Jesmer de Vries deze middag; hij mocht de bal rand zestien vrij aannemen en hard uithalen om de stand naar 8-1 te tillen; de moe gestreden de Vries werd vervangen door Jappie Koopmans.

Als de meeste toeschouwers begonnen te verlangen naar warme chocolade melk deed SVMH nog 1x van zich spreken; doelman Dimov had het waarschijnlijk ook koud en beoordeelde het schot van de linker kant niet goed en was de stand 8-2. Als inderdaad het meeste publiek al op weg was naar de uitgang werd Milan van der Zee nog gevloerd in de beruchte zestien en vanaf de stip bepaalde Mart van der Tuin de definitieve eind uitslag op 9-2.

Gorredijk behaalde een zakelijke overwinning; staat nu 2e in 4B met een wedstrijd minder gespeeld dan koplopen Surhuisterveen. Volgende week mag de ploeg van Jacob Russchen naar Winsum dat vandaag niet in actie kwam door de afgelasting bij Zwaagwesteinde.

Door Boy Willems