Regionaal koken met Geaflecht Gorredijk

september 9, 2015 in nieuws door Redactie

groenteGorredijk | Natuurvereniging Geaflecht organiseert een korte kookcursus waarbij er speciale aandacht is voor regionaal geproduceerde, biologische producten. Tijdens drie kookavonden wordt een speciaal menu samengesteld, met en zonder vlees.

Onze ‘voetafdruk’, oftewel onze impact op natuur en milieu, wordt mede bepaald door wat we eten. De aard en wijze van productie van de ingrediënten van onze dagelijks ontbijt, lunch en diner, spelen daarbij een belangrijke rol. Kort gezegd is de belasting op onze leefomgeving minimaal als we de cyclus van productie, consumptie en verwerking van afvalstoffen zo kort en compact mogelijk kunnen houden. Ook de factor arbeid voor de productie van onze levensmiddelen kan daarmee worden behouden. Regionale producten zorgen daarmee voor het behoud van regionale arbeid en een gevarieerde leefomgeving.

Tijdens de kookcursus op de dinsdagen 6 oktober, 3 november en 1 december is het doel om in gezellig samenzijn aandacht te schenken aan regionale producten en producenten. De bereide maaltijden worden vervolgens gezamenlijk gegeten.

De kookavonden worden gehouden in de ruimte van De Opstap in De Skâns te Gorredijk. Het programma begint om 17:30 uur. De cursisten gaan van 17:45 tot 19:45 uur in de keuken aan de slag waarna ze aanschuiven aan tafel. Rond 21:00 uur is het opruimen en afwassen. Deelnemers moeten zelf een schort meenemen. Vanwege de beperkte ruimte is er plaats voor maximaal tien deelnemers. De kosten bedragen € 75,–. Opgeven kan tot 18 september bij Wietze van der Meulen via dutraco@planet.nl of 0513-541725. De opgave is pas definitief als het cursusgeld is overgemaakt op NL24 RABO 0330 9569 30 van Geaflecht te Gorredijk onder vermelding van kookcursus.