Politie haalt drie jongeren van drijfzandterrein Gorredijk

april 7, 2016 in nieuws door Redactie

Het resterende kantoorgebouw op het sloopterrein van de voormalige kozijnenfabriek.

Het resterende kantoorgebouw op het sloopterrein van de voormalige kozijnenfabriek.

Gorredijk | Drie jongeren zijn gisteravond door de politie verwijderd van het terrein van de voormalige kozijnenfabriek in Gorredijk. Een oplettende buurtbewoner zag het drietal zich verdacht gedragen bij de hekken rond het terrein. De drie jongens, met capuchons op, gingen vervolgens het terrein op waarop de buurtbewoner de politie waarschuwde.

Om 21:45 uur trof de politie twee 17-jarige jongens uit Gorredijk en een 17-jarige jongen uit Terwispel aan in het resterende kantoorgebouw op het braakliggend terrein. De jongens hadden allerlei gereedschappen en een bivakmuts bij zich. Ze moesten mee naar het politiebureau in Drachten waar ze later zijn opgehaald door hun ouders. De jongens werden verhoord en kregen een boete van 90 euro. De drie gaven toe dat ze op het terrein waren om de boel te vernielen. Een van de jongens uit Gorredijk kreeg een extra boete omdat hij zich niet kon legitimeren.

Het terrein van de voormalige kozijnenfabriek De Vries is gevaarlijk vooral vanwege drijfzand. Rond het gebied staan hekken en diverse waarschuwingsborden. De politie waarschuwt om het terrein niet te betreden, dit is niet alleen gevaarlijk maar ook strafbaar.