Opsterland verlaagt kavelprijs Loevestein Gorredijk

april 10, 2015 in nieuws door Redactie

De kavels van Loevestein fase 4.

De kavels van Loevestein fase 4.

Gorredijk/Beetsterzwaag | De nieuwbouwkavels in het ontwikkelgebied Loevestein 4 worden goedkoper. De prijs voor de kavels kan omlaag omdat het nieuwbouwgebied kleiner wordt. Hierdoor hoeft de gemeente minder in het plan te investeren.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 7 april 2015 heeft de gemeenteraad van Opsterland ingestemd met het plan om het ontwikkelgebied van het nieuwbouwplan Loevestein 4 in Gorredijk te verkleinen. Wethouder Piet van Dijk is blij dat de raad heeft ingestemd met het nieuwe plan: “Het plan moest bijgesteld worden omdat in de oude plannen nog werd uitgegaan van een behoorlijke bevolkingsgroei. Dat is niet meer reëel. Door het ontwikkelgebied te verkleinen en ons te richten op de exploitatie van het westelijk deel van Loevestein 4, nemen de investeringskosten af en is er ook ruimte om de kavelprijzen, in ieder geval voor dit jaar, te verlagen.” Naast de prijsverlaging van de bouwkavels, wordt er ook op korte termijn gestart met het aanleggen van infrastructuur in de wijk.

Binnenkort wordt er gestart met de bouw van een nieuwe brede school in het nieuwbouwgebied in Gorredijk. Deze zal vermoedelijk in de zomervakantie van 2016 worden opgeleverd. Tegelijkertijd wil de gemeente, in samenwerking met ontwikkelaars, rondom de school woningen voor jong en oud bouwen.

Momenteel is Opsterland al in gesprek met projectontwikkelaars en enkele particulieren. De gemeente probeert zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de kopers. Voor meer informatie: Arnold Bosma van de gemeente Opsterland, telefoon 0512 386 271.