Openluchtbad Gorredijk gaat 30 april open

april 6, 2016 in nieuws door Redactie

zwembad 1Gorredijk | Openluchtzwembad De Delte in Gorredijk opent op zaterdag 30 april de hekken voor een nieuw zwemseizoen. Vanaf 13 april kunnen de abonnementen gekocht worden. Stichting De Delte is als vrijwilligersorganisatie voor het tweede seizoen verantwoordelijk voor de exploitatie van het openluchtzwembad van Gorredijk.

Voor de feestelijke seizoensopening wordt het hele dorp op 30 april uitgenodigd voor een hernieuwde kennismaking met het bad. Er worden dan diverse activiteiten georganiseerd.

Voorverkoop abonnementen

Inschrijven voor de abonnementen is inmiddels mogelijk. Formulieren kunnen worden gedownload of afgehaald op diverse locaties in het dorp. Op 13, 15 en 16 april kunnen abonnementen worden besteld en afgehaald in de bibliotheek van Gorredijk. Kijk op de website www.dedelte.nl voor gedetailleerde informatie over de voorverkoop. Ingevulde formulieren kunnen tot en met 29 april ingeleverd worden bij de bibliotheek en Woninginrichting Peereboom aan de Hoofdstraat. De abonnementen die 16 april besteld zijn,kunnen vanaf 3 mei worden afgehaald aan de kassa van het zwembad.

Stand van zaken

Het zwembad is in technische zin nagenoeg gereed om te gaan draaien. De herinrichting van het terrein als uitvloeisel van de vestiging van de korfbalvelden binnen de bestaande grenzen, vormen de basis om het zwembad een nieuw gezicht te geven. De voortgang binnen dit project is wel een zorg. Voor 30 april moet er nog veel gebeuren. De komende weken zal duidelijk worden of dit allemaal gaat lukken.

Stichting De Delte start haar activiteiten op basis van een begroting die sluitend is maar waarin ook nog tal van onzekerheden zitten. Het vorige seizoen biedt nog geen garanties om eventuele tegenslagen te kunnen opvangen. Hierover en over wat zaken met betrekking tot de ontvlechting met het sportcentrum Kortezwaag wordt nog met de gemeente gesproken.

Het dorp heeft vorig jaar, maar ook door bijvoorbeeld de resultaten van de Poiesz-actie en de toekenning van de ‘gouden turf’, laten zien dat het zwembad levensvatbaar of in elk geval een toekomst wordt gegund. Het zwembad hoopt de abonnementverkoop van vorig jaar op zijn minst te kunnen evenaren. Daarnaast zal ook de werving van donateurs en andere fondsen serieus worden opgepakt.

Actuele informatie over het zwembad openingstijden en activiteiten zijn te vinden op www.dedelte.nl. Het mailadres van de stichting is info@dedelte.nl.