Nieuw Roden en Gorredijk in evenwicht

november 7, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkGorredijk | Voor Gorredijk stond de topper tegen Nieuw Roden op het programma in de 4B. Beide ploegen draaien goed mee bovenin en wilden graag de koppositie veroveren en afstand nemen van de andere ploegen. Aan Godykster kant waren er nog steeds blessureproblemen, met name de verdediging stond onder druk. Jorrit Bijlsma en Jesmer Schots ontbraken aan de selectie en daar voegde zich in de loop van de week doelman Sven van der Woude aan toe. Hij werd deze middag zeer verdienstelijk vervangen door Gorge Dimov.

Al direct in het begin van de wedstrijd probeerde Nieuw Roden Gorredijk onder druk te zetten. Het speelde een hoog tempo en smeet gelijk met zijn krachten echter Gorredijk wist zich daar prima voetballend onderuit te knokken en nam langzamerhand het heft meer in handen. Topscoorder Wilco Drent van Nieuw Roden lag deze middag bij Jorrit Bijker aan de ketting en wist zich geen kans te creëren maar ook aan de andere kant had spits Van der Tuin moeite zijn draai te vinden.
Nieuw Roden ging steeds vaker de lange bal hanteren zonder echt gevaarlijk te worden. In de 34e minuut is de eerste echt grote kans voor Gorredijk te noteren: Jesmer de Vries begon aan een solo en bracht de bal vanaf de achterlijn strak voor waar van der Tuin een teenlengte te kort kwam om de voorzet tot doelpunt te promoveren.

Beide ploegen zochten daarna de kleedkamer op voor de rust en is de stand nog hetzelfde als aan het begin waarin Gorredijk, ook volgens het Rodense publiek langs de kant, de betere ploeg was. Ook in het tweede bedrijf was Gorredijk de betere ploeg. De meeste duels werden gewonnen waardoor de ploeg snel in balbezit kwam. De ploeg creëerde kans(jes)maar vergat op cruciale momenten de trekker over te halen. Lang blijft het 0-0. Toch bleef Nieuw Roden op kansen loeren en in de 56e minuut, na een snelle uitbraak, zag doelman Dimov de stiftbal gelukkig over zijn doel verdwijnen. Aan de andere kant was het drie minuten later wederom Jesmer de Vries die aan een solo begon maar zijn inzet verdween, via de buitenkant van de paal, net naast het doel.

In de 60e minuut sloeg de vlam in de pan. Terwijl Gorredijkspeler Fokko Posthumus geblesseerd op het veld lag, voetbalde Nieuw Roden gewoon door. De voorzet die gegeven wilde worden, werd door Jos van Veen over de achterlijn gegleden. Door heel Nieuw Roden werd een handsbal gezien, er is een hoop geschreeuw en de warrig leidende arbiter van deze middag wees dus maar naar de stip. Het makkelijk gegeven cadeautje werd vanaf 11 meter verzilverd en staat het,tegen de verhouding in, 1-0 voor de thuisploeg.

Gorredijk herpakt zich en ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker. In de 78e minuut kwam het loon naar werken: Gorredijk nam aan de rechterkant van het veld een corner welke in eerste instantie nog kon worden weggewerkt echter de bal kwam op de rand van 16 in de voeten van Jesmer de Vries. Zijn geplaatste bal werd nog van richting veranderd en was vervolgens de goalie van Roden te machtig. De stand was weer in evenwicht: 1-1

Gorredijk probeerde op dat moment door te drukken om de volle winst binnen te halen maar kende het geluk niet meer aan zijn zijde. Een paar minuten voor het einde werd spits Van der Tuin nog in de beruchte 16 onderuit gehaald maar nu gaf de leidsman niet thuis en liet doorspelen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd spatte een goed genomen vrije trap van aanvoerder Bergsma op de lat uiteen en dit was tevens het laatste wapenfeit van deze middag.

Al met al was het geen grootste wedstrijd maar spannend was het zeker. Beide ploegen lieten overduidelijk zien waarom zij in de bovenste regionen spelen.
Volgende week ontvangt Gorredijk op het eigen sportpark de ploeg uit Bakkeveen die deze middag met 3-0 wist te winnen van Haulerwijk en maar 3 punten minder heeft dan de Blauw- Witten. Kortom, er wacht Gorredijk dan wederom een zware klus.