Musical Gabriella in Ontmoetingskerk Gorredijk

april 24, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | In de Ontmoetingskerk wordt op 9, 10, 12 en 13 mei de musical Gabriella uitgevoerd. Het is een prachtige, grotendeels Frysktalige musicalbewerking van de film ‘As it is in Heaven’ van Kay Pollack. Een boeiend en tijdloos verhaal dat humoristisch, maar soms ook scherp en ontmaskerend, wordt gebracht.

Het muzikale gedeelte bestaat uit hedendaagse songs van Nederlandse bodem, waarvan een aantal speciaal in het Fries zijn vertaald voor deze productie. Hiermee wordt een musical neergezet waar The Passion van afstraalt.

Het verhaal gaat over Daniel Daréus, een bekende dirigent van middelbare leeftijd, die tijdens zijn drukke carrière een hartaanval krijgt. Omdat hij het rustig aan moet doen, keert hij terug naar zijn geboortedorp. In het dorp komt hij zijn oude klasgenoten weer tegen. Hij ziet hoe Geert, als jongetje de grootste pester van de klas, zijn vrouw Gabriella mishandelt.

Daniel wordt gevraagd om naar het lokale dorpskoor te komen luisteren, en laat zich uiteindelijk overhalen om hun dirigent te worden. Daniel geeft iedereen zijn eigen plek in het koor. Zijn aanpak maakt veel los onder de dorpelingen, patronen worden doorbroken, nieuwe wegen worden ingeslagen. Het is de toon van de muziek die de harten van de mensen opent… en geloof, hoop en liefde brengt.

‘Couleur locale’ is het uitgangspunt. Gordykster kwaliteiten, talenten en middelen in de vorm van sponsoring, maken deze productie mogelijk. Ruim 100 vrijwilligers zijn al maanden bezig met de voorbereiding. Deze groep bestaat uit acteurs, koorleden en een eigen band en wordt ondersteund door een stuurgroep en diverse werkgroepen voor kleding, grime en decor. Het kerkgebouw wordt omgetoverd tot een theaterzaal. Met professioneel theatertechniek en een prachtig ontwerp willen we deze voorstellingen volledig tot hun recht laten komen. De regie en muzikale leiding zijn in handen van André van der Bijl en Hans Jonker.

www.musicalgorredijk.nl