Meiden Stânfries turnen zich naar het FK

april 24, 2017 in nieuws door Redactie

Larissa van der Woude op de vierde plek. Foto: Annemieke Dijkstra

Gorredijk | Afgelopen weekend was in Nieuwehorne de tweede plaatsingswedstrijd voor de meiden uit wedstrijdgroep 5. Van Stânfries deden hier 4 meiden aan mee.

Nynke Verloop en Myrthe Engel. Foto: Larissa van der Woude

Zaterdag was het de beurt aan Nynke Verloop en Myrthe Engel in de categorie senioren F. Ze doen dit jaar voor het eerst mee bij de senioren. Tijdens de eerste wedstrijd werden ze 9e en 10e, waarmee ze prima in de middenmoot zaten. Afgelopen zaterdag konden ze hun foutjes en prestaties verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ze begonnen op de brug, waar Myrthe voor het eerst beide kippen heeft gedaan. Op balk ging het bij Myrthe juist even wat minder, maar Nynke bleef er op staan. Op vloer hebben beide meiden lekker kunnen stralen. Bij de sprong had Nynke even wat problemen en heeft uiteindelijk met trampoline gesprongen. De uiteindelijke score was voor Nynke op een 5e plaatst en Myrthe werd 6e. Hiermee hebben beide dames zich geplaatst voor het FK.

Nina Troiano. Foto: Larissa van der Woude

Zondag kwam Nina Troiano uit in de eerste wedstrijd in de categorie junioren D. Met een goed begin op brug was de wedstrijd goed van start gegaan. Op balk ging haar oefening netjes ondanks een keer van de balk vallen. Op vloer was niet haar beste prestatie, maar heeft ze de schade beperkt kunnen houden. Met tot slot een mooie sprong was haar wedstrijd goed afgesloten. Nina mocht zondag een prachtige 1e medaille meenemen. Helaas kon ze zich niet plaatsen voor het FK omdat ze haar eerste wedstrijd afwezig was.

In de derde ronde was het de beurt aan Larissa v/d Woude in de categorie senioren C. Ze moest beginne op balk, wat best spannend was doordat ze haar oefening volledig wou uitvoeren. Larissa wist heel goed de gedachten even stil te zetten en zo haar flikflak op balk door te zetten. De rest van haar oefening ging ook netjes verder. Een geslaagd eerste toestel en door naar het volgende. In haar vloeroefening heeft ze een kleine verandering aangebracht en dit viel goed uit. Vervolgens op sprong een mooie overslag laten zien, waar weinig op aan te merken was. Als laatste toestel kwam de brug, een favoriet. Met een mooie doorlopende brugoefening, waar ze 1e op werd, sloot ze haar wedstrijd goed af. Reden voor een klein vreugde dansje. En terecht want ze werd gelijk aan haar eerste plaatsing netjes 4e en mocht een medaille mee naar huis nemen. Ook Larissa heeft zich hiermee geplaatst voor het FK op 17 juni in Joure.”