Informatieve markt voor zwangere vrouwen

november 9, 2016 in nieuws door Redactie

zwangerencafeGorredijk | Verloskundigenpraktijk De Nieuwkomer uit Gorredijk organiseert op dinsdag 15 november samen met het Gebiedsteam van Opsterland en andere partners een Zwangerencafé. Het Zwangerencafé is een informatieve en gezellige avond (19.15-21.30 uur) waar zwangere vrouwen laagdrempelig informatie krijgen over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Locatie: Burgemeester Harmsma School, H. Ringenoldusstraat 3 in Gorredijk.

Diverse organisaties presenteren zich in marktkramen. Zij geven informatie, maar er kan ook van alles gekocht worden. Zo zijn er kraampjes met eigen gemaakte babyspullen, speelgoed en knuffels. Maar ook bedrijven die zwangerschaps- en geboortefotografie aanbieden en buikschilderingen maken. Ook Moeders voor Moeders, de GGD (jeugdverpleegkundige / consultatiebureau), kraamzorginstellingen en de kinderopvang zijn aanwezig.

Er worden drie workshops gegevens tijdens het Zwangerencafé: Draagdoeken, Babytaal en Zwangerschapscursus. Deelname is gratis. Aan het einde van de avond is er een verloting, waarbij de bezoekers leuke prijzen kunnen winnen.

Het Zwangerencafé is al jaren een groot succes. Alle zwangere vrouwen uit de regio zijn van harte welkom. Ook als ze bij een andere verloskundigenpraktijk of bij een gynaecoloog onder controle zijn.