Informatieavond LECO: Opsterland energie neutraal

april 7, 2014 in zakelijk nieuws door Redactie

lecoGorredijk | LECO energie organiseert op donderdag 10 april 2014 vanaf 19:30 uur een informatieavond in MFC de Wier te Ureterp. De informatiebijeenkomst is voor de inwoners en de bedrijven van de dorpen Ureterp, Siegerswoude en Frieschepalen.

LECO als lokale energie coöperatie wil zich presenteren. Bovendien wil LECO informatie geven over zaken als energiebesparing, verkoop van zonnepanelen, zonneboilers, aardwarmte en de bijzondere acties voor scholen, club- en sportgebouwen. Het doel is om Opsterland in de komende jaren energie neutraal te maken.

Om meer inwoners van Opsterland lid en klant te maken van LECO wordt onder de eerste 100 nieuwe klanten een set zonnepanelen verloot. De gratis set zonnepanelen met omvormer heeft een waarde van ruim € 1000. Er gelden nog enkele voorwaarden:
LECO wil Opsterland energieneutraal maken. Dat kan onder andere via het aanbrengen van zonnepanelen. Er zijn dan ongeveer 200.000 zonnepanelen nodig. Dat is geen kleinigheid.
• Het is aantrekkelijk om zonnepanelen te plaatsen op het dak van de eigen woning. Scherpe aanbiedingen. Voor een particulier geldt nu ook dat de betaalde btw van de belastingdienst teruggevorderd kan worden. Scheelt al gauw € 1000 btw. De terugverdientijd van de zonnepanelen wordt korter en u heeft geen last van stijgende energieprijzen.
• Zonnepanelen kunt u ook huren.
• Daarnaast is het mogelijk om certificaten te kopen. Certificaten van € 250. Rente 2 ½% per jaar en kan oplopen tot 6%, afhankelijk van de bedrijfsresultaten. LECO kan daarmee installaties van zonnepanelen financieren op scholen, sport-gebouwen en dorpshuizen. Voordeel lagere energielasten voor uw school of vereniging ! Dit gaat nu al gebeuren in Luxwoude bij de verbouw van het dorpshuis.
• U kunt ook 1 gratis zonnepaneel sparen voor uw school of vereniging als u als particulier een zonnepaneleninstallatie van minimaal 10 panelen bij LECO koopt.
• LECO verkoopt ook groene stroom en gas tegen zeer concurrerende prijzen.
• LECO huurt ook daken van bedrijfsgebouwen of zonneweiden om zonnepanelen te plaatsen. De opgewekte stroom wordt aan klanten van LECO verkocht. De klanten kunnen € 0,09 per kWh stroom korting op de energiebelasting krijgen als u door certificaten mee betaalt aan de zonnepanelen. Voor een gemiddeld huishouden al gauw € 200 per jaar lagere kosten en u krijgt een vergoeding van het ingelegde bedrag via certificaten.

Voor meer informatie : LECO telefoon mobiel 06-55877748.
www.leco-energie.nl