Goud voor turner Björn Jonker

februari 15, 2016 in nieuws door Redactie

De drie turners van Stânfries die meededen aan de wedstrijden in Joure.

De drie turners van Stânfries die meededen aan de wedstrijden in Joure.

Joure/Gorredijk | Björn Jonker werd zaterdag kampioen tijdens de tweede turncompetitie heren turnen in Joure. Hij kam uit in junior II, niveau 7 en draaide een uitstekende wedstrijd zonder grote fouten. Daarmee mocht Björn een gouden plak in ontvangst nemen en kwam een stap verder op weg naar plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Stânfries Gorredijk stuurde drie afgevaardigden naar de wedstrijden in Joure. Ook Mathijs Grijze kwam uit in junior II, niveau 7. Hij begon goed op de eerste toestellen. Helaas had hij moeite om genoeg kracht te vinden voor zijn voltige oefening. Hierdoor kwam hij ten val en had een niet toegekend element wat punten koste. Ook op de brug werd een element niet toegekend. Gelukkig verliepen de andere oefening super wat Mathijs een vierde plek opleverde.

Jesse Grijze, pupil niveau 10, nam het weer op tegen een groot en sterk deelnemersveld. Jesse had een goede dag en wist een aantal bonussen toe te voegen in zijn oefeningen. De brug oefening verliep niet helemaal zoals hij had gehoopt maar de andere vijf toestellen gingen erg goed. Jesse werd 18e waar hij zeer tevreden mee is.