Gorredijk wint windwedstrijd tegen Nieuweschoot

maart 29, 2016 in nieuws door Redactie

DSCN7429[1]Gorredijk | De ene helft vol tegen de wind in en de andere helft vol de wind in de rug. Met een ruststand van 0-0 wist iedereen in Gorredijk toen eigenlijk al voldoende, dit gaat een overwinning worden. Met de wind in de rug had de thuisploeg de tweede helft geen kind aan de gasten uit Heerenveen en won het dikverdiend met 3-0.

Na de zure nederlaag van afgelopen zaterdag stond er na één rustdag voor Gorredijk de thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot op het programma. Johannes Veenstra terug in de basis ten koste van Hille van Goinga en verder exact dezelfde namen als zaterdag. Met één rustdag in de benen begon Gorredijk vol tegen de wind in en gaf het Nieuweschoot de bal. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam niet geheel verrassend dan ook op naam van de gasten. Uit de draai loste spits Nick ten Hoeve na meer dan vijf minuten spelen een schot, een schot dat eindigde in de handen van goalie Sven van der Woude. Gorredijk kon hier aanvallend weinig tegenover stellen en kon louter gokken op ballen uit de kluts.

DSCN7424[1]De wind was van dusdanig grote invloed dat de thuisploeg amper van eigen helft af kon komen. Op ruime afstand kregen de gasten meerdere vrije trappen te nemen. Keer op keer werden deze ballen richting doel gevuurd, keer op keer vlogen de ballen over en vormden dus geen gevaar voor de sluitpost van de thuisploeg.

Wie wel voor gevaar zorgde was wederom Nick ten Hoeve. Tot tweemaal toe had centrale verdediger Jorrit Bijker zijn handen vol aan de sterke spits van de gasten, beide keren werd Bijker echter prima geassisteerd door zijn doelman die deze mogelijkheden onschadelijk maakte. En aan de andere kant van het veld? Daar gebeurde eigenlijk helemaal niks. Tegen de wind in kon Gorredijk geen vuist maken, de 0-0 ruststand werd door de thuisploeg dan ook gezien als een flinke stimulans voor de tweede helft.

DSCN7298[1]

Zo’n 125 toeschouwers zagen een thuisploeg de kleedkamer uitkomen dat vol druk uitoefende op de gasten en vol vertrouwen opzoek gingenaar een openingstreffer. Toch was het eerste kansje er weer voor Nieuweschoot. Wederom Nick ten Hoeve mocht een schot lossen, maar goalie van der Woude wist ook ditmaal zijn doel schoon te houden. Vervolgens was het grotendeels Gorredijk dat de toon sloeg.

Na tien minuten spelen in de tweede helft lanceerde Bas van Veen zijn collega aanvaller Mart van der Tuin. Van der Tuin op zijn beurt bediende oude rot Gorge Dimov die zijn schot rakelings naast zag gaan. Een minuutje later was het wel raak. Een vrije trap van centrale verdediger Jesmer de Vries leek over de achterlijn te vliegen maar hierbij keek iedereen Jesmer Schots over het hoofd. Schots bediende goaltjesdief Mart van der Tuin die zijn team op een 1-0 voorsprong zette. In tegenstelling tot de eerste helft konden de gasten uit Heerenveen hier aanvallend amper iets tegenover stellen.

DSCN7401[1]Het verdedigingsduo Jesmer de Vries en Jorrit Bijker stond als een huis, waarbij met name de pas 16 jarige linkspoot de Vries een zeer sterke wedstrijd speelde. En als er dan al eens een Nieuweschoot speler doorheen wist te komen dan was er iedere keer weer doelman Sven van der Woude die deze situaties onschadelijk wist te maken. Twintig minuten voor tijd was het wederom Dimov die zich liet zien. Zijn kiezelharde schot eindigde echter nog op de paal, maar twee minuten later was het wel raak.

Frits Borduin reeds in het veld gekomen stuurde van der Tuin diep, van der Tuin gaf de bal breed en gaf Dimov een buitenkansje om de 2-0 in de touwen te werken. Twee minuten later herhaalde dit kunststukje zich. Op randje buitenspel was het wederom van der Tuin die aan de aandacht van de Nieuweschoot verdedigers wist te ontsnappen. Wederom kwam Dimov mee opzetten en was het de oudste man van het veld (38) die zijn team naar een 3-0 voorsprong schoot. Hiermee gooide hij de wedstrijd in het slot. De twee minuten die volgden leek de thuisploeg de score nog uit te bouwen. Eerst was Dimov er als de kippen bij toen de goalie van Nieuweschoot een verre vrije trap niet klem had, dit gebeurde echter in buitenspel positie. Een minuutje later kon de doelman een kopbal van Jorrit Bijker uit een vrije trap onschadelijk maken en behoede daarmee zijn team voor een nog grotere achterstand.

DSCN7285[1]

DSCN7296[1]Na deze laatste mogelijkheden geloofden beide teams het wel en speelden de zeer sportieve wedstrijd, 0 gele kaarten onder leiding van een prima arbiter, uit.

Ondanks de onnodige nederlaag van zaterdag tegen Mildam blijft Gorredijk toch nog volop meedoen om de plekken achter het al bijna kampioen zijnde jubbega. Het verschil tussen plaats 2 (Mildam) en plaats 5 (Gorredijk) bedraagt slechts 3 punten. Voor Gorredijk de uitdaging om volgende week uit bij Hoogersmilde de positie in de subtop te verstevigen.