Gorredijk wint weer

maart 20, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Dit weekend moest Gorredijk naar Zwaagwesteinde. De koploper speelde in de thuiswedstrijd gelijk tegen deze ploeg, Zwaagwesteinde heeft het verdedigen tot kunst verheven en vandaag was het niet anders.

Vanaf het fluitsignaal kroop de ploeg met elf man achter de bal, speelde zeer compact maar had ook geen enkele intentie om naar voren te gaan. Doelman Van der Woude heeft in de eerste helft drie ballen gehad en dat waren ook nog terugspeelballen. Aan Godykster kant lag het tempo te laag om de muur kapot te spelen, ging er ook aan de kant van de koploper veel fout en bleven beide ploegen zo in evenwicht.

Het handjevol toeschouwers kreeg een wedstrijd te zien in het eerste bedrijf die “niet om aan te gluren was”. Tel daarbij het tijdrekken van de gasten op en dan duren 45 minuten erg lang.

In het tweede bedrijf nam Gorredijk wel weer meteen het initiatief. Het probeerde het tempo op te schroeven en de combinaties begonnen ook wat beter te lopen.
Toch duurde het tot de 71e minuut dat het loon naar werken kwam: een voorzet door Hille van Goinga vanaf de rechterkant werd door een verdediger van Zwaagwesteinde ongelukkig in eigen doel gewerkt en ging er door de Blauw-Witte ploeg een zucht van verlichting.

Het spelbeeld veranderde echter nauwelijks. Zwaagwesteinde weigerde de verdedigende stellingen te verlaten en hoopte/gokte op een counter of een dood spelmoment om toe te slaan. In de wedstrijd in Gorredijk lukte dat en eindigde de wedstrijd toen in 1-1; vandaag bleven de gasten echter met lege handen achter.

In de 89e minuut kwam de bal wederom aan de rechterkant bij Hille van Goinga terecht en deze keer had hij de hulp van de tegenstander niet nodig. Zijn harde schot verdween direct achter de goalie en zo werd de eindstand van 0-2 bereikt. Scheidsrechter Alberts vond het na 92 minuten ook wel welletjes. Hij had ook niet de moeilijkste wedstrijd uit zijn carrière. Gorredijk kon na een slechte wedstrijd weer drie punten bijschrijven en mag het volgende week op eigen veld de ploeg uit Haren ontvangen.