Gorredijk verliest in Mildam

maart 28, 2016 in nieuws door Redactie

De wedstrijd wordt voorafgegaan door een minuut stilte voor Johan Cruijff.

Mildam/Gorredijk | Het paasweekend biedt Gorredijk de gelegenheid om nog iets van dit seizoen te maken of is juist het weekend dat heat team afhaakt aan de bovenkant van de ranglijst. Na de 17:00 wedstrijd van zaterdagmiddag lijkt het erop dat Gorredijk afhaakt om de bovenste plekken. In Mildam was het team absoluut niet de mindere maar ondanks dat stond de blauw witte equipe na 90 minuten voetballen wel met lege handen, 3-2.

De gele kaart in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Harkema Opeinde betekende voor Johannes Veenstra een schorsing. Zijn plek op het middenveld werd overgenomen door Marco Schots. Voor de rest geen wijzigingen aan de kant van Gorredijk, hier was ook geen reden toe gezien de overtuigende 4-1 overwinning op de groen gelen uit Harkema. Aan Gorredijk de opdracht om een passend vervolg aan deze overwinning te geven, wil het team immers nog wat van dit seizoen maken dan lijkt het erop dat beide wedstrijden in dit paasweekeinde gewonnen moeten worden. Het begin van de wedstrijd liet het team deze intenties volop zien.

DSCN6911[1]

DSCN6952[1]Gorredijk domineerde het eerste kwartier van de wedstrijd en kreeg ook de beste mogelijkheden.

Na vier minuten spelen had Bas van Veen zijn team al op voorsprong moeten zetten. Slordig uitverdedigen aan de kant van de thuisploeg gaf van Veen de gelegenheid om vrij voor de goalie van de thuisploeg op te duiken, laatstgenoemde kwam echter als winnaar uit de strijd en behoedde daarmee zijn team voor een vlotte 0-1 achterstand.

Aan de andere kant van het veld wist goalie Sven van der Woude een verre vrije trap van de thuisploeg onschadelijk te maken, een serieuze kans was deze standaardsituatie niet. Nadat de openingsfase van de wedstrijd duidelijk voor Gorredijk was, nam Mildam het initiatief steeds meer over. Het team combineerde makkelijker als de gasten en wist Gorredijk steeds meer op eigen helft te houden. Toch was de volgende grote kans er wederom eentje voor Gorredijk. Een vlotte aanval via de linkerflank tussen Hille van Goinga en Jesmer Schots werd door Schots voor de goal geslingerd. In een uiterste krachtsinspanning wist een Mildam verdediger de bal nog te raken, hij verraste hiermee zijn eigen doelman maar zag tot grote opluchting de bal naast het doel belandden.

DSCN6963[1]

DSCN7071[1]Na een klein half uur spelen was het voor de thuisploeg wel raak. Jesmer Schots liet zich in een duel aftroeven en in het volgende duel greep ook Jesmer de Vries niet adequaat in waardoor de bal voor de goal kon worden gegeven. Een buitenkansje voor de mee opgekomen Mildam speler, die daarmee zijn team op een 1-0 voorsprong zette.

Het spelbeeld veranderde niet, Gorredijk leek machteloos en Mildam dicteerde het spel. Het rustsignaal kwam de gasten dan ook als geroepen en na de pauze kwam Gorredijk furieus uit de startblokken.

Binnen de minuut was het Bas van Veen die de bal zeer slordig bij Mart van der Tuin deponeerde en daarmee een grote kans voor de gasten omzeep hielp. Aam de andere kant van het veld waren vooral vrije trappen levensgevaarlijk, tot een treffer leidden deze standaardsituaties echter niet. Marco Schots was in de pauze al achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door Frits Borduin. Borduin wist na vijf minuten spelen al gelijk zijn stempel op de wedstrijd te drukken door de aangever van de gelijkmaker te zijn. Een piekfijne vrije trap werd door Mart van der Tuin over de uitkomende Mildam goalie gekopt, 1-1. Een minuut later was het wederom Borduin die aan de basis stond van een Gorredijk treffer. Uit zijn lange bal belandde de bal via van der Tuin voor de voeten van Bas van Veen, van Veen gaf de bal het laatste zetje en zette zijn team op een 1-2 voorsprong.

Voetballend gezien kon Mildam hier de tweede helft weinig tegenover stellen, dodelijk bij standaardsituaties was het team wel. Want al binnen vier minuten maakte het team middels een indraaiende corner de achterstand ongedaan, goalie van der Woude van de gasten zag een corner ineenkeer binnenvliegen en daarmee Mildam weer op gelijke hoogte komen. Twee minuten later wist van der Woude wederom een vrije trap uit de hoek te plukken, twintig minuten voor tijd was De Zwarte Panter van der Woude wel kansloos bij een indirecte vrije trap voor de thuisploeg. Om onduidelijke reden kreeg Mildam op een dikke twintig meter van de goal een indirecte vrije trap te nemen. Kiezelhard werd deze bal in de kruising gejaagd en nu was het dus weer Mildam dat op voorsprong kwam, 3-2.

DSCN7180[1]De laatste twintig minuten was Gorredijk er alles aan gelegen om uit alles of niets pogingen iets terug te doen. Na goed doorzetten van Bas van Veen leek topschutter van der Tuin zijn team een kwartier voor tijd op gelijke hoogte te brengen, zijn bal hobbelde echter naast. Twee minuten later was het van Veen die ongelukkig was na een voorzet van linksback Jorrit Bijlsma. Van Veen schoot de bal op de paal en een niet te missen rebound bleek Hille van Goinga te machtig, zijn zachte schuiver eindigde in de handen van de Mildam sluitpost. Het slotakkoord van de wedstrijd was er voor invaller Sake Rinsma. Rinsma was tot driemaal toe zijn directe tegenstander te snel af maar wist keer op keer de bal niet voor de goal te krijgen. Een zure nederlaag voor Gorredijk. Iedere keer als het team er moet staan en aansluiting met de (sub)top van de ranglijst kan pakken gaat het mis, ditmaal was Mildam de boosdoener. Wat resteert is een thuiswedstrijd aanstaande maandag, 14:00 Gorredijk-Nieuweschoot.