Gorredijk morst punten tegen Haren

maart 27, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Gorredijk liet dit weekend in eigen huis dure punten laten liggen tegen Haren. Op eigen veld kwam de ploeg van Jacob Russchen niet verder dan 1-1.
Waar het vorige week tegen Zwaagwesteinde al niet lekker, liep kon dit nog worden geweten aan de speelstijl van Zwaagwesteinde. Vandaag stond echter een zeer gedreven Haren op het veld die Gorredijk het voetballen onmogelijk maakte. Tel daarbij op dat er heel veel fout ging aan de kant van de koploper en je kreeg een terechte einduitslag.

Op het laatste moment werd keeper Van der Woude, als gevolg van een blessure, vervangen door veteraan Gorge Dimov en hij kon in het begin van de wedstrijd meteen zijn stempel drukken. In de begin fase kreeg Haren twee dotten van kansen maar de ballen die van dichtbij werden ingeschoten werden katachtig gekeerd door Dimov.

In de 24e minuut viel de goal voor de bezoekers. Na het zoveelste bal verlies aan Blauw- Witten kant kon de bal door de spits van Haren worden opgepikt en deze liet Dimov deze keer kansloos en was de stand 0-1. Gorredijk bleef grossieren in foute passes en balverlies en moest veel kracht en energie in de wedstrijd stoppen om weer in balbezit te komen echter tot goede kansen leidde dit verder niet. Pas in de 40e minuut veerde het publiek wat op; de goalie van Haren schoof de bal zomaar in de voeten van Jesmer de Vries die de bal gelijk breed legde op Mart van der Tuin, echter zijn inzet raakte de paal en zo werd met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers de rust bereikt.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld eigenlijk niet anders; Gorredijk ging nadrukkelijker naar voren toe voetballen, liepen de combinaties wat beter en bleef Haren loeren op de counter. In de 52e minuut gaat de spits van Haren alleen op Dimov af die, duidelijk voor het hele sportpark, buiten zijn 16 meter hands maakte en eigenlijk met rood had moeten vertrekken. Echter de arbiter van dienst beoordeelde het als dat Dimov de bal op de borst kreeg en liet doorspelen waar Gorredijk dus door het oog van de naald kroop.

Het zand was dan nog steeds niet uit de motor van Gorredijk, het bleef allemaal maar moeizaam gaan maar het lukte de ploeg toch om een kwartier voor tijd op gelijke hoogte te komen.Bij een corner van de rechterkant was het duwen en trekken in de 16 meter maar is het Tristan Bijlsma die toch op het juiste moment zijn hoofd tegen de bal wist te krijgen en zo de gelijkmaker op het score bord zette.

Gorredijk geloofde er weer in en ging de druk nog meer opvoeren. Het tempo ging omhoog en Haren moest alle zeilen bijzetten om de gelijke stand vast te houden.
Toen Jesmer de Vries vlak voor tijd, na een forse overtreding, het veld moest verlaten geloofde beide ploegen het toen ook wel en eindigde de wedstrijd in 1-1.
Voor Haren was de doelstelling bereikt: het kwam naar Gorredijk voor een punt en kreeg die ook. En Gorredijk heeft in de race naar de titel dure punten laten liggen.