Geertje Hoekstra LDODK/AH vertrekt aan einde seizoen

april 19, 2014 in nieuws door Redactie

Geertje Hoekstra.

Geertje Hoekstra.

Gorredijk | Jong Oranje-speelster Geertje Hoekstra (21) vertrekt aan het einde van het seizoen bij LDODK/AH Gorredijk. Geertje was bezig aan haar eerste seizoen in Gorredijk. Vrijdagavond maakte zij haar besluit bekend aan de selectie.

Geertje maakte vorig jaar aan het eind van het seizoen de overstap van Nic/Alfa College uit Groningen naar LDODK/AH. Het lukte de talentvolle korfbalster echter niet om op en buiten het veld bij LDODK/AH het gevoel te vinden waar ze naar op zoek was.

Het vertrek van Geertje Hoekstra is het resultaat van diverse gesprekken de afgelopen weken. LDODK/AH vindt haar vertrek jammer. Geertje heeft de selectie laten weten dat ze volgend jaar gaat spelen bij Hoofdklassevereniging DOS’46 Nijeveen.

Geertje Hoekstra doorliep alle jeugdselecties van Oranje en maakt zich momenteel met Jong Oranje op voor het EK, dat in juli in het Tsjechische Olomouc gespeeld wordt. Bij DOS’46, komend zaalseizoen uitkomend in de Hoofdklasse A, treft de studente Rechten haar Jong Oranje-teamgenoten Loes Blacquière, Jelmer Jonker en Marco Zegwaard.