Frisian Cheer Stars opnieuw oppermachtig tijdens voorronde NK

april 4, 2016 in nieuws door Redactie

Alle teams tezamen. Van voor naar achter: de Mini Mini's, de Mini's,  de Pewees en achteraan de twee stuntteams en senioren.

Alle teams tezamen. Van voor naar achter: de mini mini’s, de mini’s, de pewees en achteraan de twee stuntteams en senioren.

Zwolle | In Zwolle werd zondag de tweede voorronde van het NK Cheerleading gehouden. Zes teams van Frisian Cheer Stars (FCS) deden hieraan mee waaronder twee dames uit Gorredijk.

Het spits werd met vlekkeloze routine afgebeten door de FCS Mini’s bestaande uit Joppe (Langezwaag), Sanne (Wijnjewoude), Kyara, Sara (Ureterp), Mireille (Drachten), Femke, Demi, Famke (Heerenveen) en Eden (Steenwijk). Met goed op elkaar afgestemde dansjes en stevige torens wonnen de FCS Mini’s in hun categorie.

Daarna was het de beurt aan het FCS Stuntteam One met Margeet, Frederike, Maxime en Jeltina, en het FCS Stuntteam Two (het nieuwe team), met Esmee, Bente S, Bente K en Nanouk. Beide stuntteams lieten zich van hun beste kant zien en dat leverde een eerste respectievelijk tweede prijs op.

De FCS Peewees, met Thesse, Jelke, Marit, Indy, Kari (Wijnjewoude), Resya, Kyra (Oldemarkt), Noa, Tjallien, Hiske (Gorredijk) Nienke (Ureterp), verschenen even later op de vloer. De FCS Pewees behaalden een topscore van 71 punten en daarmee de hoogste score van de dag en dus een dikke eerste prijs.

De FCS Mini Mini, met Lyel (Oldemarkt), Daqeautha (Kootstertille), Meike (Heerenveen) en Zosia (Heerenveen), deden ook mee. De meiden van 4 , 5 en 6 jaar wisten hoe ze de jury het beste konden bewerken. En dat deden ze met een prachtige tweede plaats.

Tot slot rondden de FCS Senioren het geheel af. Het team bestaat uit Margreet (Appelscha), Frederike (Amsterdam), Jeltina (Gorredijk), Maxime, Nanouk (Heerenveen), Nina (Sneek), Inge, Elise (Luinjeberd), Esmee (Leeuwarden), Hilma (Hoornsterzwaag), Marit, Esmee (Donkerbroek), Hilde (Wolvega), Morgan (Terwispel), Janneke (Siegerswoude), Bente S (Heerenveen) en Bente K (Zeewolde). Met een krachtige routine vol met spanning en sensatie wonnen ook zij in hun categorie.