Eerste verliespartij voor Gorredijk

februari 20, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Voor Gorredijk stond een heuse kraker op het programma in 4B. De nummers 1 en 2 troffen elkaar op sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen. De thuiswedstrijd op 25 september van het vorig jaar leek voor Gorredijk een overwinning te worden, echter bij het scheiden van de markt stond er uiteindelijk 2-2 op het scorebord.

Vandaag dus de return in Surhuisterveen op het programma, en spannend werd het. De wedstrijd vertoonde veel overeenkomsten met de wedstrijd in de eredivisie van de avond ervoor tussen Twente en Heerenveen. Gorredijk had over de hele wedstrijd het meeste balbezit, creëerde legio kansen maar wist het net niet te vinden en verloor uiteindelijk met 1-0, echter niet door een dubieuze strafschop.

Hoe anders was het gelopen als de aanvoerder van Surhuisterveen binnen 10 minuten rood had gekregen na een forse overtreding op Jesmer de Vries. Hoe anders was het gelopen als Hille van Goinga niet op de lat had geschoten. Hoe anders was het gelopen als de voorzet van Bas van Veen wel in eigen doel was beland. Hoe anders was het gelopen als Gorredijk in de slotminuten wel een penalty had gekregen.

Het zijn allemaal de ‘ja maar als-verhalen’ achteraf. Feit is dat Gorredijk tegen zijn eerste verliespartij van dit seizoen aanliep. Het was al in de 9e minuut dat een voorzet van de rechterkant bij de tweede paal werd binnen geschoten en Gorredijk toen nog 80 minuten had om de schade te herstellen. Echter wat ze ook probeerden, de bal wilde er vandaag niet in. Gorredijk toonde karakter, bleef voetballen, was ook conditioneel de tegenstander de baas maar wist de legio aan kansen niet te verzilveren en zo stond na 95 minuten voetbal de 1-0 op het formulier.

Trainer Huitema van Surhuisterveen sloeg na de wedstrijd de spijker op de kop: “Het zijn gestolen punten”, riep hij met een grote grijns. Maar ja, die tellen ook.
De ploeg van Jacob Russchen heeft nu de komende twee weekenden geen competitieverplichtingen en kan de batterij weer gaan opladen voor de thuiswedstrijd tegen Nieuw Roden op 12 maart.