Arno van Solkema wordt nieuwe trainer Reva Gorredijk

juni 2, 2014 in sportnieuws door Redactie

revaGorredijk | Arno van Solkema wordt de nieuwe trainer van volleybalvereniging Reva uit Gorredijk. De oud-international trainde hiervoor de herenteams van VC Sneek. In Gorredijk zal Van Solkema de trainers begeleiden en samen met de club het technisch beleid uitzetten.

Het eerste herenteam van Reva komt uit in de eerste klasse. Afgelopen seizoen waren drie herenteams actief, voor komend jaar zijn er echter niet voldoende spelers voor drie teams. Het eerste vrouwenteam van Reva komt uit in de derde divisie. De volleybalvereniging verwacht met de komst van Arno van Solkema nieuwe leden te kunnen trekken.

Een jaar lang zal Van Solkema Reva begeleiden. Daarnaast zal samen met de club een technisch meerjarenplan opgesteld worden. Reva beschikt over voldoende trainers en was in eerste instantie op zoek naar een clinic. In overleg is vervolgens besloten dat de Gordykster vereniging een jaar lang begeleid zal worden. Van Solkema gaat zelf het eerste herenteam trainen.

Arno van Solkema speelde onder andere bij diverse teams in Nederland en Belgiƫ. Van 1992 tot 1994 speelde hij zeventien interlands voor Oranje. Van Solkema is tegenwoordig ondernemer in volleybal met SOL Sprts&Events. Hij geeft trainingen, clinics en trainerscursussen.